Költségvetés, hiány nélkül

Csákvár - Hosszú idő óta először, nullszaldós költségvetést fogadott el a csákvári önkormányzat annak eredményeként, hogy eladták a művelődési házat, illetve intézményeik működtetésében szigorú megszorításokat hajtottak végre.

zaol.hu

Hatvanmillió forintért vette meg tavaly a csákvári önkormányzattól a művelődési házat a Katolikus Szeretet Szolgálat. Ennek köszönhető, hogy  hat év elteltével idén ismét egyensúlyba kerülhetett a csökkenő állami támogatások ellenére is a település költségvetésében a kiadási és a bevételi oldal. Közel 740 millió forint. Ebből gazdálkodik 2010-ben a nagyközség. A nagyértékű ingatlan eladásából befolyó pénz fele segíti a működést, a maradék 30 millió forint sorsáról a képviselők  úgy döntöttek, tartalékba helyezik. Egyelőre nincs döntés felhasználásáról. A tervek szerint vagy pályázati önrészként kamatoztatják, vagy kisebb fejlesztések elvégzésére fordítják. Az már bizonyos, hogy egy részéből fel kell újíttatni az iskola és az óvoda valamennyi vizesblokkját, ami régóta halogatott feladat.
Giesz János polgármester azzal is indokolta  a nullszaldós költségvetést, hogy intézményeikben  tavaly átszervezéseket hajtottak végre. A művészeti iskolát alapítványnak, az óvodai étkeztetést vállalkozónak adták át, és megkötötték az oktatási társulást Gánttal. Intézményeikben az elmúlt három évben komoly megszorításokat hajtottak végre,  elbocsátásokra így sem került sor. Mindezek  eredménye, hogy míg tavaly közel 60 milliós hiánnyal számoltak, az idei év pénzmaradványából pótolni tudják ezt a hiányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!