Költőnk és kora - vetélkedőre várják a fiatalokat

Székesfehérvár - Költőnk és kora címmel rendeznek vetélkedőt József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről középiskolások számára.

Szabó Zoltán

A verseny célja, hogy elmélyítsék, szélesítsék a diákok József Attilához kapcsolódó ismereteit. A fő témák: a költő munkássága; élete, kora; utóélete és hatása. A vetélkedőn a középiskolások 4 tagú csapattal vehetnek részt és egy iskolából több csapat is indulhat. A játékosok főként versismereteti, irodalomtörténeti és kortörténeti, illetve verselemzési feladatokat kapnak. A jelentkezési határidő április 7-e, jelentkezni A Szabadművelődés Háza címén (8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.) lehet. A jelentkezési lapon fel kell tüntetni az iskola nevét, címét, telefonszámát a csapat(ok) tagjainak nevét, a felkészítő tanár nevét. A vetélkedőt A Szabadművelődés Házában rendezik, várhatóan április11-én, 14 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!