Kőkemény kérdések a polgármesternek - fúrják az elöljárót

Kedd reggelre újabb leveleket találhattak a bodajkiak postaládáikban. Lapunkban korábban megírtuk: a polgármester, Oszlánszki Zsolt állítólagos lemondásáról július 11-re virradóra értesülhettek a helybéliek. A polgármester szintén levélben határozottan cáfolta a híresztelést, a rendőrség azóta is nyomoz a hamisítvány készítői után.

Móré Erzsébet


A tesület négyszer tárgyalta az iskola-óvodafelújítást - állítja Oszlánszki Zsolt (középen)
Fotó: FMH-archív

A   keddi levélnek viszont már van aláírója, pontosabban alárajzolója: egy fekete tulipán szerepel ugyanis  szignóként  a papíron. A szerző(k)   leszögezik(k), hogy: a lemondásról  szóló irományok nem csoportunk produktumai voltak.   
Mivel más sajtóorgánumban nem bíznak, ezért  lapunkon keresztül tesznek  fel  hat kérdést  Oszlánszki Zsolt polgármesternek, arra kérve őt,  válaszoljon őszintén a Fejér Megyei Hírlapban. A polgármester megtette, s ezért  noha névtelen levelekkel általában  nem foglalkozunk, helyt adunk  Fekete Tulipán  kérésének. Íme  kérdések:
1. A kastély eladásából  származó bevételből  miért kellett  310 forintos  euró  árfolyamon  kifizetni a BAK Kft tartozását? Milyen felkészültséggel rendelkeznek pénzügyi tanácsadói?
2. Aggályos, hogy  az iskola és óvoda  felújításáról szóló pályázat visszavonását  nem előzte  meg  szakértői felülvizsgálat. Miért?
3. Megfontolt  és indokolt-e  az óvoda  felújítása  során a külső vakolást  hőszigetelés nélkül  elvégezni? Csak a látvány számít?
4. Ki fizette a várossá avatásra  érkező túrkevei vendégek szállását és teljes ellátását? Miért nem  hívták meg  testvérvárosunk Rödermark  hivatalos  képviselőit: Ki fizette  Oszlánszki  Zsolt védelmét ellátó In-Cal  Security  költségeit?
5. Mekkora a szabadon felhasználható, pályázati önerőként tervezhető pénz?
6. Tudja-e a lakosság, hogy ismételten lehet pályázni óvoda és iskola  felújításra? 

S  következzenek  a polgármesteri válaszok:
1. A kastély árából soha nem fizettünk vissza 310 forintos euró árfolyamon BAK Kft-s tartozást. Pénzügyi tanácsadóm a hivatal 4 tagú pénzügyi csoportja és annak vezetője Dreska Tímea csoportvezető asszony, aki közgazdász végzettséggel rendelkezik. A pénzügyi csoport további szeméyi összetételében két fő pénzügyekhez kapcsolódó diplomával és egy fő közgazdasági szakközépiskolai végzettséggel rendelkezik.
2. Az óvoda, iskola felújítási pályázatot Képviselő-testületünk négyszer tárgyalta nyílt ülésen különböző időpontokban. A helyi televízió vágatlanul adta le a Képviselő-testületi ülések fevételét, így mindenkinek módja lehetett volna azokon részt venni és ha már a Képviselő-testület nagy többségének nem lehet elhinni amit mond, akkor szakértőt hívni.
3. Ma Magyarországon pénzügyi válság van. Az önkormányzatok 90%-a véleményem szerint semmilyen felújítást nem tud végezni. Bodajk Város Képviselő-testület többek között18,7 millió forintot hagyott jóvá a Zengő Óvoda felújítására (helyi vállakozó kivitelezésében).
4. A túrkevei vendégek számláját természetesen önkormányzatunk fizette, hiszen a várossá avatás protokoll programjaiban többek között ezen tiszteletbeli vendégek fotókiállításaiban gyönyörködhettek a  fotókiállítást megtekintők. Testvérvárosunkat, Rödermark várost Roland Kern és kedves felesége hivatalosan képviselte.
Nem csak Rödermarkt városát mint testvérvárosunkat, hanem a lengyelországi Plesna városát is, amely szintén testvérvárosunk hivatalos delegáció képviselte. (Lást pl. Bodajki Szó 2008. XIX. évf., 4. számában megjelenő cikksorozatokat alátámasztásként. A www.bodajk.hu internetes honlapon a városi újság link alatt e szám szintén megtekinthető.) A polgármester védelmét semmilyen cég nem látja el. Az In-kal Security-nek soha e pillanatig egyetlen fillér sem lett fizetve.
5. Jelenleg körülbelül 15 millió forint tervezhető szabad pénzügyi forrás áll rendelkezésre különböző pályázatokra.
6. Tudjuk, hogy vannak pályázatok, s éppen egy hónappal ezelőtt nyertünk a pedagógusok fekészítésére Bakonycsernye Község Önkormányzatával közösen több mint 60 millió forintot. Szeptemberben több mint tíz tanterem újul meg interaktív táblákkal és az ehhez kapcsolódó oktatási csomagokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!