Kocsis Noémi kapta lapunk Nívódíját!

<b>Székesfehérvár</b> - Március 15-e több, mint százhatvan éve egyben a sajtószabadság napja. A rohanásban ilyenkor egy kicsit az újságírók is megállnak, és megpróbálják újraértelmezni a szabadság fogalmát.

Házi Péter

Az év 365 napja az újságírók életében nem elsősorban a nyugalomról, vagy a családról szól. Március 15-e közeledtével azonban egy kicsit magába réved a legtöbb tollforgató, s felteszi magának a kérdést: jól, felkészülten végzem-e a munkámat, s vajon mit jelent ma a sajtó szabadsága? Ezek a gondolatok járhattak a Fejér Megyei Hírlap munkatársainak a fejében, amikor pénteken Elekes András, lapunk főszerkesztője átadta Kocsis Noéminek az idei Nívódíjat. Mert Kocsis Noémi egyszerre küzdő anya, s ugyanakkor közéleti ember, közéleti újságíró, aki érzékeny a kisemberek nagy problémáira, s akit tényleg ismer az egész város. 

Kocsis Noémi kapta az idei Nívódíjat

Pénteken egyébként a  Pannon Lapok Társasága többi szerkesztőségében is átadták a kollégák által titkos szavazással megválasztott újságírók elismerését: Veszprémben a Naplónál Kiss Nikolett, a Vas Népénél Erdős D. Zoltán, a Zalai Hírlapnál Szabó Judit, a Dunaújvárosi Hírlapnál Szabó Betty nyerte el a kollégák elismerését.  Kovácsi Miklósnak, a PLT tavaly elhunyt ügyvezetőjének emlékére létrehozott magánalapítvány, a Kovácsi Objektív díját pedig  Gáspár Gábornak, a Napló fotóriporterének ítélték oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!