Királyi napok, díjazott fotókon

Székesfehérvár - Tovább öregbítette a Királyi napok hírét a világban az a fotópályázat, amelyet a CIOFF, azaz a nemzetközi folklórfesztiválok szövetsége tavaly hirdetett meg.

Gábor Gina

A  pályázatra a nemzetközi szövetségben természetesen a világ minden tájáról vártak fotókat - olyan képeket, amelyek igazán visszaadják a folklórfesztiválok hangulatát. A honi fesztiváljainkon született képek először a  magyarországi szövetséghez érkeztek meg: ezeket zsűri értékelte, a  felvételekből Budapesten kiállítás nyílt, majd a legsikerültebb fotókat  továbbították a nemzetközi szervezethez...

Jó hír, hogy a Királyi napok rendezvénysorozat sok fotóst megihletett (a gyöngyösi Gyöngy fesztiválról és a Királyi napoktól érkezett a magyarországi szövetséghez a legtöbb kép is.)  Ám a legsikerültebb felvételek a világban is öregbítették hírnevünket. A CIOFF portré-kategóriájában a nemzetközi mezőnyben első helyezést ért el a fehérvári  Ollerinyi Tamás portréja, amely a 2009-es fehérvári fesztivál egyik indonéz résztvevőjéről, egy egzotikus szépségű táncosnőről készült. Ugyanebben a kategóriában hetedik lett Farkas Sándor   szintén a Királyi napokon készült  felvétele, amelyen  ugyancsak egy indonéz táncost láthatunk.

A látványos  produkciókról született   fotók versenyében Farkas Sándor harmadik lett, a Királyi napokon  egy mongol táncosról készült képével. Akadt kategória, amely  a népek közötti barátságot hivatott  érzékeltetni: ott is találtunk fotót a Királyi napokról. Ollerinyi Tamás a kilencedik lett azzal a fotóval, amely egy mosolygó, lengyel népviseletbe öltözött leányt ábrázol, az indonéz lányok gyűrűjében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!