Királyi ékszerek másai ajándékba - programok augusztus 20. alkalmából

FMH - Szent István napjához kapcsolódóan szinte minden településünkön rendeznek ünnepséget. Sok egyéb program, rendezvény is várja az érdeklődőket.

Fejér Megyei Hírlap


A megyei, székesfehérvári események már csütörtökön, augusztus 19-én elkezdődnek. A Megyeháza címertermében 12.30-kor Vasadi Gusztáv erdélyi fafaragó művész adja át ajándékát, a koronaékszerek másolatát.
A Szent István szobornál 13 órakor kezdődik a megyei és fehérvári önkormányzatok közös megemlékezése.  14 órakor a fehérvári városháza kistermében átadják a Lánczos Kornél-Szekfű Gyula és Deák Dénes ösztöndíjakat. A nagyteremben 15 órakor kezdődik a fehérvári önkormányzat ünnepi közgyűlése, ahol a város kitüntetéseit is átadják. A Nemzeti Emlékhelyen 16.45-kor a megyei és a fehérvári önkormányzatok, az egyházak  közös rendezvényen emlékeznek Szent Istvánra.
Sárkeresztesen augusztus 18-án 17 órakor a község ünnepsége keretében adják át az új egészségházat.
Székesfehérváron augusztus 19-én 15 órakor kezdődik a 19. Öreghegyi Mulatságok programja. A Bory téren az érdeklődők láthatnak vásári komédiát, iskolai színjátszókat, hallgathatnak rézfúvós koncertet, lesz néptánc műsor, fellép Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea. A kenyérszentelés 18.30-kor lesz. Utánna műsort ad a Felicita KTSE, Kovács Fruzsina, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a 21 órakor kezdődő utcabálhoz a Fanta Group szolgáltatja a zenét. A programot tűzijáték zárja.

A fehérvári Városház téren naponta 18 órától láthatók a nemzetközi néptáncfesztivál programjai (ezekről ide kattintva bővebben tájékozódhat!)
A II. Új Kenyér Fesztivál keretében az AGÁRDEN Szabadtéri Színpadon 19-én 19.30-kor Kék Bab Ír-est lesz, utána karaoke.
A móri Lamberg-kastélyban csütörtökön 17 órakor kezdődik a Mórikum Kultúr-fröccs-fesztivál. Fellép a helyi ifjúsági fúvószenekar, lesz hagyományos sváb sütemény és öntőforma kiállítás, színpadra lépnek a fehérvári néptáncfesztivál külföldi vendégei.
Velencén augusztus 19-én 10 órakor avatják fel a szakorvosi rendelőintézetet.
Augusztus 20-án 10.30-kor a csákvári Kálvin Otthonban nyílik meg Pécsi L. Dániel címer és zászló kiállítása. István királyra emlékezve a református templomból este 8 órakor toronyzenét közvetítenek.
Székesfehérváron augusztus 20-án 10.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise a Székesegyházban. Ezt követően kerül sor a körmenetre, majd koszorúzásra Szent István sírjánál. Az új kenyeret a Városház téren Spányi Antal megyés püspök áldja meg.
Augusztus 20-án kezdődik a Történelmi Kavalkád a fehérvári Belvárosban.
Móron az ünnep napján 18 órakor az ecsenyi hagyományőrzők adnak műsort, 19 órakor lesz a kenyérszentelés, majd 20 órától Az aranyember című musical bemutatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!