Kincsesi fórum a lerakóról

Kincsesbánya - A Felsőkincsesre tervezett inerthulladék-lerakóról rendez közmeghallgatást a környzetvédelmi felügyelet. A hétvégén túra is lesz a felhagyott bányagödrökhöz.

B. Kiss László

 A nyilvánosság bevonása érdekében közmeghallgatást hirdetett a közép-dunántúli környezetvédelmi felügyelőség. A téma a Felsőkincsesen, egy felhagyott bánya területén tervezett inertlerakó, időpontja április 22., csütörtök, helyszíne a kincsesbányai művelődési ház. Mint arról már többszört hírt adtunk: a felhagyott bányagödrökben az évi 10 ezer tonnát meghaladó mennyiségben kíván építési, bontási törmeléket elhelyezni  rekultiváció címén  egy cég. Az ezzel kapcsolatos hatástanulmány a felügyelőségen,  a kincsesi és az iszkaszentgyörgyi községházán is megtekinthető.  Április 17-én egyébként  az érintett  bányagödrökhöz szervez túrát minden érdeklődő számára a Kincs-Kultúra-Sport Egyesület, mely kezdettől fenntartásait hangoztatja a lerakóval kapcsolatban. Találkozó reggel kilenckor, a kincsesi Posta előtt. A közmeghallgatásig észrevételeket a felügyelőséghez és a kincsesi körjegyzőhöz lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!