Ki állja a kórházi tartozást?

Dunaújváros - A beszállítók egyrésze szerint a városnak kellene állni a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. által felhalmozott adósságtömeget. A város nem így látja.

Dunaújvárosi Hírlap

A Népszabadság napilap szerdai számában foglalkozott a Szent Panteleon Kórház helyzetével, a korábbi Kórház Kft. tartozásaival, valamint a közelmúltban az önkormányzat által alapított új költségvetési szervvel, amely jelenleg működteti az egészségügyi intézményt. A cikkre a kórház sajtóközleményben reagált, a Dunaújvárosi Hírlap a város jegyzőjét kérdezte.

Mint ismert: a városi közgyűlés június 9-én született döntésével költségvetési szervezetté alakította a kórházat, a betegellátási feladatokat pedig elvonta a korábbi üzemeltető nonprofit kft.-től. A beszállítók felé felgyülemlett közel egymilliárdos adósság azonban a nonprofit vállalkozásnál maradt, amelynek vagyona nincs. A kórház helyzetét és az adósságállomány kezelését boncolgató írásra Mészáros Lajos, a Szent Pantalaon Kórház igazgatója sajtóközleményben reagált.

A teljes cikk ide kattintva olvasható! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!