Kézilabda vb: az osztrákokat is legyőztük, megvan a 9. hely

FMH - A magyar női kézilabda-válogatott a 9. helyért játszott csütörtökön, s 16 góllal nyert az osztrák csapat ellen a kínai világbajnokságon.

MTI

A 9. helyért: Magyarország-Ausztria 41-25 (17-15)

gól: Tóth T. 7/2, Tomori 6, Vérten 5, Kovacsics 5/2, Zácsik 4, Bulath 4, Bódi 3, Juhász 3, Tóth K. 2, Szucsánszki 2, illetve Spiridon 7, Engel 6/5, Scheffknecht 4, Magelinskas 3, Grausenburger 2, Frey 1, N. Stumvoll 1, S. Stumvoll 1

Vérten felgyógyult a sérüléséből, így vállalta a játékot az utolsó vb-meccsen.
Eleinte minden magyar gólra érkezett válasz, még a Győrben légiós Spiridon is betalált az ellenféltől. Szucsánszki büntetőt hibázott, de ez nem vetette vissza a többieket. Vérten és Bulath gyorsan bemelegedett, vezérletükkel 14 perc után már 9-5-re vezetett Mátéfi Eszter együttese. Időt kért a rivális, Herbert Müller szövetségi kapitányt majd szétvette a düh. Feljavult, keményebb lett az osztrákok védekezése, feljöttek 9-8-ra, ám a magyaroknak volt válaszuk erre: Zácsik lövéseivel szemben nem akadt ellenszer. Hamarosan 13-9-re módosult az állás, ám négygólosnál nagyobb különbségű vezetést ekkor még nem sikerült kiharcolni. Sőt az osztrákok majdnem egyenlítettek még a szünet előtt.
A második félidőt Tomori találatai vezették be, és újra megnyugtatóvá vált az előny. Így aztán a 34. percben, 21-16-os hátrányuknál az osztrákok időt kértek, de most már ez sem használt. Fokozatosan szakadtak le, a 43. percben már 28-18 volt az állás. 
Az osztrák elfáradtak, és a végéig még tovább nőtt a különbség, mivel még emberelőnyük alatt sem tudtak gólt dobni.
A magyarokkal szemben az előzetes elvárás a 12 közé kerülés volt, ezt sikerült teljesíteniük. 
A csapat a mostani mérkőzés után utazik haza, és pénteken 5:30-ra ér Ferihegyre. 
    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!