Kezdődik a tánc! - nyolc vendégegyüttes a Királyi Napokon

Székesfehérvár - Az idén is a Városház téren táncol majd a világ, hiszen több földrészről érkeznek táncosok, zenészek az idei tizennegyedik Királyi napok nemzetközi fesztiválra.

Gábor Gina

A programról csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva,  a kulturális és turisztikai bizottság elnöke, Botos József  az Alba Regia Táncegyesület vezetője, a fesztivál igazgatója és Ollerényi Tamás,  a fesztivál titkára.
Elhangzott: a város önkormányzata fontosnak tartotta, hogy a népszerű Királyi napok  az idén se maradjon el: ezért is támogatta a megrendezését. Már csak a jó időért kell fohászkodni: de  még az esős időre is felkészültek a házigazdák. Ráadásul az idén a fesztiválnak van egy nulladik napja is: méltó előjátéka ez  a fesztivál kezdetét jelző jelmezes,  zenés-táncos felvonulásnak... A programsorozat ugyanis már augusztus 14-én, pénteken este elkezdődik. A Városház téri szabadtéri színpadon a Magyar Állami Népiegyüttes  lép fel Táncos magyarok című műsorával.
Augusztus 15-én szokás szerint felvonulnak a vendégegyüttesek, no és persze, a házigazda, az Alba Regia Táncegyüttes tagjai, majd minden csoport ízelítőt ad a műsorából. A  bemutatkozó est után, újdonságként,  22 órakor fáklyás felvonulás is lesz. De újdonság az is, hogy augusztus 16-tól a Városház téren, az Országalmánál korábban, 17 órakor kezdődik a program: az együttesek zenekarai adnak térzenét, 18 órától pedig a szabadtéri színpadon mindig más-más tánccsoportok lépnek fel. Az augusztus  20-i zárógálán a vendégek egy hatalmas tuskóba egy-egy szöget vernek, emlékül...

A  Táncházban is egymást váltják augusztus 16. és 19-e között a programok, ahogyan azt megszokhattuk. 
Ami a vendégeket illeti: először jön csoport a Királyi napokra Indonéziából, Thaiföldről, Mongóliából és Venezuelából. Sajnos, a kenyai együttes nem tud jönni, mert  a bevándorlási hivatal a 22 tagú csapatból  csak 9 táncos utazását engedélyezte. De itt lesz egy-egy  szlovák, bolgár, spanyol (aragóniai) és  holland együttes is.

Sokat ígérő a venezuelai táncosok megjelenése
Fotó: Táncház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!