Kettéválasztják a gimnáziumot és az általános iskolát

Enying - A gimnáziumot és az általános iskolát már augusztus végéig kettéválasztják, az ÁMK létrehozásáról viszont letettek. Három képviselő elhagyta az üléstermet.

V. Varga József

Pintér György polgármester megírta levelét, s csütörtökön el is küldték a címzettnek, nehogy kifussanak a határidőből. Az önkormányzati törvény értelmében ugyanis a helyhatósági választásokat követő hat hónapon belül a megyei önkormányzatnak kötelező átvenni azokat a korábban önként vállalt feladatokat, amelyeket mégsem tudnak helyben ellátni.
Az intézményi racionalizálást szem előtt tartva a képviselő-testület szerdai ülésén megerősítették korábbi döntésüket, amelynek értelmében a Herceg Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskolát kettéválasztják, az újonnan létrejövő gimnáziumban nem vállalják a középiskolai ellátást, a fenntartást és a működtetést átadják a megyei önkormányzatnak. Az Egyesített Szociális Intézmény feladatai közül a nem kötelezően végzett bentlakásos ellátást úgyszintén nem vállalják, azt is átadják a megyei önkormányzatnak. A határidő mindkét esetben folyamatos, a jogszabályban meghatározott végső időpont 2012. július elseje, illetve január elseje.
Három képviselő  Gebula Béla Ákos, Buza Lajos és Viplak Tibor  nem szavazott: elhagyták az üléstermet. 
Megtudtuk, hogy a kisváros pályázik az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések támogatására (önhiki), s a támogatás szempontjából előnyben részesülnek azok az önkormányzatok, amelyek a feladatellátás ésszerűsítéséről döntöttek.
 Elhangzott: a gimnáziumot és az általános iskolát augusztus végéig kettéválasztják, az idősek otthonában az ellátotti férőhelyek számát 27-ről 31 főre kívánják emelni, az Általános Művelődési Központ létrehozásáról letettek, a szolgáltató intézménynél leépítés várható. A folyosón megütötte a fülünket: a megyei közgyűlés elnöke március eleje óta még nem tudta fogadni az enyingi elöljárót...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!