Kétfrontos a Fradi-Vidi

Székesfehérvár - Ilyen is ritkán fordul elő, de létezik: szombat délután, majd vasárnap este is Fradi-Vidi összecsapás lesz az Üllői úton. Előbb az NB II-es, majd az NB I-es csapatok játszanak.

Matók János

Ahogy azt a Mágus, vagyis Verebes József szokta volt mondani: szombaton és vasárnap is az Üllei úti stadionban lépnek  pályára a Videoton csapatai. Előbb szombat 15 órakor  az NB II-es  Videoton-Puskás Akadémia, majd vasárnap 18 órakor az NB I-es bajnoki címvédő Vidi.  
Kétségtelen, a szombati találkozót kíséri nagyobb figyelem, hiszen a fővárosi zöld-fehéreket a katicabogár-szindróma jellemzi (10 forduló után is csak 5 ponttal rendelkeznek), pedig   egy ideje már Détári Lajos szakmai igazgató szárnyai alatt iparkodnak feljebb kapaszkodni a tabellán. Eddig vajmi kevés sikerrel, s vélhetően ezt unta meg az a több tucat,  fekete egyenszerkóba öltözött fanatikus, akik az egyik hétköznapi edzést félbeszakítva próbálták jobb belátásra bírni Csizmadiáékat. Nem először történt meg  ez  a Fradinál, s ismerve a korábbi sztorik következményeit, nem mindennapi összecsapásra számíthatnak a Vidi futballistái és a csapatot idegenbe elkísérő szurkolók. Újság még a zöld-fehéreknél, hogy megbocsátást nyert a száműzött norvég-szomáliai Abdi, s hírlik, hozzájuk készülődik a japán Honma is.
A Vidi? A nyilatkozatstop érvényes,  de ez már nem hír...

A Vidi II szombaton 15 órakor lép pályára az Üllői úti létesítményben. A nagycsapatból ezúttal csak egy visszajátszó, Nagy Dani erősíti a kisvidit. Ismét változik a kapus személye: Somodi visszaül a szálkás kispadra, helyére ismét  a csuklósérüléséből felépülő Pajovics kerül a ketrec elé. A piros-kékek összeállítása: Pajovics  Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Jankovics  Soós, Macsicza, Király  Nagy, Máté, Babos. Nincs könnyű helyzetben Hartyáni Gábor vezetőedző  amúgy stabil  csapata, hiszen a támadójátékban, a gólszerzésben eddig elmarad a vártnál: az eddigi 6 találkozón csak 3 találatot szerzett, ebben kell nagyot javulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!