Két helyen is tüntettek a megyében délelőtt

Fejér megye - Két tüntetést is tartottak kedden reggel a megyében, lassítva ezzel a forgalmat. A 81-es és a 63-as úton demonstrálók a Munka Törvénykönyve tervezett módosításai és a kormány kommunikációjának módja ellen tiltakoztak.

B. Kiss László

A két tüntetés reggel fél 7-től 10 óráig tartott Székesfehérvár határában. A forgalomlassító demonstrációra Eisenberger Márton, a vegyipari dolgozók szakszervezetéhez tartozó székesfehérvári alumíniumipari szakszervezet vezetője kért engedélyt. A 81-es főúton a szervezők szerint 15 autó demonstrált, a 63-ason – 9 óra után legalábbis – ennél is kevesebb. Tudósítónk a 81-esen egy fehérvári nagyvállalat dolgozóival, a 63-as útra szervezett akciónál nyugdíjas katonatisztekkel találkozott. Előbbi helyszínen ott volt egy ismert autómárka kereskedő is a megyeszékhelyről.
Amint azt a tüntetők elmondták: a Munka Törvénykönyvének több tervezett passzusát is kifogásolják, valamint elfogadhatatlannak tartják – megfogalmazásukkal élve – azt a pökhendi stílust, amellyel a kormány véleményük szerint a munkavállalókat kezeli.

A félpályás útlezárás a móri úton több száz méteres torlódást okozott, reggel nyolc óra után hosszú sorban vesztegeltek az autók. A megállásra kényszerített sofőrök véleménye megoszlott a demonstrációról és annak módjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!