Kést fogtak egy autósra és kifosztották, miközben segítségkérők autóját tolta be

Egy kincsesbányai sofőr járt szerencsétlenül, s vált trükkös tolvajok áldozatául a napokban. A férfi egy út mellett parkoló autó utasainak segítségére sietett, ám eközben meglopták. A tetteseket már elfogták.

feol.hu

Székesfehérvárról Szabadbattyánba akart szerda délután eljutni az a kincsesbányai sofőr, aki autójával a fehérvárt elkerülő útra hajtott fel – közölte a megyei rendőrkapitányság.
A férfi felhajtás közben az út szélén parkoló, külföldi rendszámú autót észlelt. Az Audi mellett álló két férfi több autót is próbált leállítani, harmadik társuk a kocsiban ült. A kincsesbányai sofőr megállt, miután összetett kézzel könyörögve ugrott autója mellé az egyik külföldi. A román rendszámú Audi utasai nehezen, angolul kommunikáltak, de úgy tűnt, arra kérik segítőjüket, hogy segítsen betolni az autójukat. A férfi, miközben tolta az autót, hátranézett saját, leparkolt autója felé, és akkor látta, hogy az egyik idegen az autójában kotorászik. Rákiáltott, mire egyikőjük kést rántott és azzal tartóztatta fel. Eközben autójukba pattantak és elhajtottak. A sértett ezután vette észre, hogy a két ülés közé tett mintegy százezer forintját kiemelték a borítékjából, és elvitték. A férfi hosszas keresgélés után találta meg autója indítókulcsát is, mert az ismeretlen elhajította az árokba. A megkárosított autós értesítette a rendőrséget, akik a megadott típus és személyleírás alapján az ismeretlenek elfogásához a környező megyéktől kértek segítséget. A pápai rendőrök területükön figyeltek fel a keresett járműre, amelynek utasait előállították.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon csoportosan elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a három személyt, köztük egy fiatalkorút. Tagadták a terhükre rótt cselekményt. Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottak korábban aranynak látszó ékszereket is felkínáltak megvételre magyarországi útjuk során. A segítségükre siető autósnak is megkíséreltek eladni néhányat közülük, de ő nem kötött velük üzletet. A három férfit bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári nyomozók.

Az eset apropóján a trükkös lopások megakadályozására a rendőrség óvatosságra int, és néhány tanács betartását javasolja:

- útlevelét, pénztárcáját, mobiltelefonját mindig testközelben tartsa!

- értéktárgyait a csomagtartóban helyezze el!

- minden esetben zárja be a gépjármű ajtóit, ablakait és a napfénytetőt, ha elhagyja az autót!

- az utastérben még üres táskát, vagy ruhaneműt se hagyjon!

- ha többen utaznak, valamelyikük mindig maradjon a nyitott gépkocsinál!

- vegye magához az indítókulcsot és a jármű okmányait, ha csak rövid időre is kiszáll a gépjárműből!

 Amennyiben már megtörtént a baj:

- haladéktalanul értesítse a rendőrséget a bárhonnan, ingyenesen hívható 112-es, 107-es segélyhívó számon!

- próbálja megjegyezni a sietősen távozó autó rendszámát, és az ismeretlen, segítséget ajánlók személyleírását!

- egy kis óvatossággal, bizalmatlansággal könnyen kivédhető a baj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!