Késések a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon

Késésekre kellett számítani a kora délutáni órákban a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon utazóknak, mert dél előtt nem sokkal a vonat halálra gázolt két idős kerékpárost Balatonlellénél. A helyszínelésre érkező rendőrautó Fonyódon karambolozott, a balesetben hárman könnyebben megsérültek.

MTI

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendelkezésre álló információk szerint a két német állampolgár a gyalogosok számára fenntartott átjárón tolta át kerékpárját, amikor egyikük a vasúti síneken elesett. A másik megpróbálta felsegíteni, de a közben odaérkező vonat mindkettőjüket halálra gázolta.
   
Karsay Kornél, a rendőrség ügyeletes szóvivője az MTI-nek arról is beszámolt, hogy a fonyódi kapitányságról a vasúti szerencsétlenséghez helyszínelni siető, megkülönböztető jelzést használó rendőrautó összeütközött egy parkolóból kihajtó autóval Fonyódon. A balesetben két rendőr és a másik autó sofőrje könnyebben megsérült. Azt vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy ki okozta a karambolt.
   
A baleset miatt jelentősen késtek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon. A Mávinform közleménye szerint a Nagykanizsára tartó, gázoló vonaton nem sérült meg senki.
   
A két kerékpáros a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére, a csapórudat megkerülve ment a sínekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!