Keresztféléves képzés - A sorrend még módosítható

Székesfehérvár - Még nem ért véget a keresztféléves képzésekre felvételizők teendőinek sora. A jelentkezés benyújtása után hátra van a hiánypótlás, vagy az adategyeztetés.

Miskei Anita

Azok, akik hiányosan vagy pontatlanul adták be jelentkezési lapjukat, hiánypótlási felszólítást kapnak legkésőbb a jelentkezési határidőt követő 20. napig. A felszólítás érkezhet e-mailben, ha a jelentkező megadta  címét. Figyelmeztetést kapnak hiányosan megadott személyes adatok vagy jelentkezési helyek miatt, s  ha valaki nem, vagy nem megfelelően fizette be az eljárási díjat. A hiányosságot a kézhezvételtől számított 8 napon belül pótolni kell, enélkül  az Oktatási Hivatal  elutasíthatja a jelentkezési kérelmet. Fontos, hogy hiánypótlási felszólítást csak a kötelező adatokról kapnak a jelentkezők. Minden más  dokumentumról egyénileg kell gondoskodni, melyek  emelhetik a felvételi pontszámot. Azokat az iratokat, amelyeket a felvételiző nem csatolt a jelentkezéshez, 2012. január 10-éig kell beküldeni.
Minden felvételiző, aki a 2012 februárjában induló képzésekre érvényes jelentkezést adott be, december végéig megkapja regisztrációs csomagját. Ebben található egy regisztrációs levél, amely a jelentkezési lapon megadott adatokat tartalmazza úgy, ahogyan azok bekerültek a központi felvételi nyilvántartásba. Ezeket az információkat a jelentkezőnek kell ellenőriznie, és ha hibát talál, azt jeleznie kell a hivatal ügyfélszolgálatán.

A keresztféléves eljárásban 2012. január 10-éig van lehetőség az adatok módosítására. Ezt  december elejétől elektronikusan az e-felvételi rendszerén keresztül tehetik meg a jelentkezők, illetve postai úton is változtathatnak.  A regisztrációs csomag kézhezvétele után  2012. január 10-éig van lehetőség a beadott jelentkezési sorrend megváltoztatására. Csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet variálni vagy törölni.  Minden dokumentumot, amelyek november 15-ig, a jelentkezési határidőig nem álltak rendelkezésre,  2012. január 10-ig lehet beküldeni. Erre két lehetőség van: fel lehet tölteni elektronikusan az e-felvételi rendszerén keresztül vagy be lehet küldeni postán az Oktatási Hivatal címre.  Mindezek után már nincs más teendő, mint  várni a felvételi eredményt. A tervek szerint  2012. január 24-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat. Minden felvételiző a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre kerül be, ahol pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

A felvi.hu ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!