Ken Follet-regényt forgatnak szigorú biztonsági körülmények között

Alcsút-Göböljáráspuszta - Fából épült várszerű díszletet ácsoltak hipp-hopp a pusztán. Ez is Demján-birodalom, Ken Follet Az idők végezetéig című regénye filmje forog.

Zsohár Melinda

Lapunk már beszámolt az Asterix és Obeliszk film csákberényi forgatásáról, s igyekszünk egy-egy érdekes hírt elcsípni, ha Fejér megyében választanak ki valamely jellemző helyszínt egy nemzetközi megaprodukcióhoz. A kíváncsiság mellett inkább egy kicsit a büszkeség is működik ilyenkor: a mi földünk, tájunk, templomunk, parkunk szépségét csodálják majd százmilliók világszerte, mégha nem is tudják, hol lehet...
Etyeken nemrégiben forgatták a Borgiák második szériáját, az elsőt a televízióban láthatjuk. Ezúttal az Etyektől nem messze fekvő Göböljáráspusztát őrizték rendőrök szigorúan több napon át, ugyanis az Alcsútdobozhoz tartozó majorságban a világhíres bestseller-író Ken Follet A katedrális című könyvéből készült film folytatása, Az idők végezetéig (World Without End) filmkockáit rögzítették. Mármint bizonyos részleteit. Ezen sorok írója sárgabarackszedés örvén belopózott volna egy kis hírért, de az őrök lecsaptak az illegális behatolókra, a színészek nyugalma érdekében.
A katedrális a XII. századi Angliában, Kingsbridge-ben játszódik, a folytatás kétszáz év múlva. A katedrálisnak számos részlete Fóton és Tatán, az Öreg-tavon örökíttetett meg, a mostani film a felújításra szoruló templom életét eleveníti fel, krimis elemekkel. Rendező: Michael Caton-Jones, főszereplők többek közt Cinthya Nixon és Miranda Richardson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!