Kattints rá, Nagyi! Az abszolút siker a közösségi oldalaké

Dunaújváros - A Pannon Oktatási Központban már a harmadik szintre ért a nagyszülők számítógépes tanfolyama. Hihetetlen érdeklődés és szellemi frissesség jellemzi.

Pekarek János

Nekik aztán tökmindegy, hogy Microsoft vagy Apple, Word  vagy Excel, nyílt forráskód, avagy nem.

Csak számítógép legyen!

Korosztályos társaim: a nagyszülők számára az a fontos, hogy minél több gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert korunk legfontosabb berendezésének kezelésében.

- Pályázaton nyertük el egy alaptanfolyam megrendezési jogát - mondja Nagy István Zoltán, a Pannon Oktatási Központ fiatal informatika tanára.  Azon a tanfolyamon a legalapvetőbb ismereteket tanítottuk meg: a gép részeit, a weboldalak felkeresését, az e-mail írását. Ám azok közül, akik ezt a Kattints rá, Nagyi! tanfolyamot sikerrel elvégezték, sokan többet szerettek volna tudni ennél. Az ő számukra indítottunk egy másik képzést: ezen a vírusirtással, a képszerkesztéssel, a zeneletöltéssel ismerkedtek meg a résztvevők. Viszont e tanfolyam végzősei között is sokan voltak, akik folytatni szerették volna a tanulást. Ők ülnek most itt, a tanteremben, és a Total Commander programmal, az online-bejelentkezéssel, az ügyfélkapuval, s a  népszerűségi csúcstartó  közösségi oldalakkal foglalkoznak.

- Eddigi utolsó iskolámat 58 éves koromban fejeztem be! - mondja Godó Istvánné, Marika.  De a számítógéppel egyszerűen nem tudok betelni! Unokáimmal is ezen tartom a  kapcsolatot: ők Pesten, Pécsen, Veszprémben tanulnak. Régi ismerősökkel is a gépen jövök össze. S ez a gép kinyit a világra: nem beszűkülök öregségemre, hanem kinyílok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!