Kategóriagyőzelmet hozott a Szomjoltó

London - Mészáros András magyar nyertese a világ egyik legrangosabb természetfotó pályázatának. Fotójának a Szomjoltó címet adta, de a zsűri a Frissítő Esőcseppet díjazta.

Kovalcsik Katalin

A nemrégiben még agárdi lakos  - ma már gárdonyi - Mészáros András  nem először  szerepelt kitűnő fotóival pályázaton. Ahogy elmondta,  már tavaly is küldött fotókat a Wildlife Photographer of the Year  pályázatára, de a döntőbe jutott két képe végül nem aratott sikert. Az idén ismét   pályázott, és az egyéb állatok viselkedése kategóriában első helyezést ért el. A  természetfotózás műfajban  ez  a pályázat világversenynek számít. Az idén 94 országból 43000 alkotás érkezett, 90 fotó szerepel a kiállításon, amelyet többlépcsős zsűrizés után állítottak össze.  A 90 zsűrizett képből kerültek ki a  12 kategória díjazott képei is. A londoni Natural History Museumban tizenketten vették át a kategóriák díjait, köztük Mészáros András kategóriagyőztes fotójáért. 

A mályvasziromra hullt esőcsepp oltja a hangya szomját  
Fotó: Mészáros András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!