Károkozás az M6-oson: szinte mindent vittek

FMH - Rendőrségi adatok szerint eddig több tízmillió forintos kárt okoztak a tolvajok az M6-os autópálya átadás előtt álló, Tolna megyei szakaszán. Az elkövetők között Fejér megyei érintettségű is van.

MTI

Legutóbb március 2-án Dunaföldváron bukott le egy előszállási és két daruszentmiklósi férfi, az autópálya építési területének közelében állítottak meg őket paksi járőrök - közölte Heisler Judit, a paksi rendőrkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Az igazoltatás után elismerték, hogy üzemanyagot készültek lopni az autópálya egyik munkaállomásáról, majd azt is, hogy 2008 októberétől már többször vittek el gázolajat, aggregátort, akkumulátorokat az építkezésről, összesen három és fél millió forint értékben.
A sajtóreferens tájékoztatása szerint az építkezés másfél éve alatt a paksi rendőrkapitányság 25 eljárást indított hasonló ügyekben, a tolvajok által okozott kár pedig tíz és fél millió forint volt.
A szekszárdi rendőrkapitánysághoz tartozó autópálya-szakaszon 2009-ben több mint kétszáz bűncselekmény történt, ezáltal több tízmillió forintos kár keletkezett - mondta az MTI-nek Réti László, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője. Szinte mindent vittek, gázolajat, gyeprácsokat, fémkorlátot, betonelemeket, sódert.
2009 szeptemberben egy tízmillió forint értékű mobil darut loptak el Bátaszékről. A munkagépet egy hónap múlva Enyingen találták meg, egy ottani vállalkozó fémhulladékáron, bontásra vette meg. Ez esetben a tolvajok és az orgazdák ellen is eljárás indult, a legtöbbször azonban nem volt ilyen sikeres a felderítés - tette hozzá a bűnügyi osztályvezető.
Mint mondta, a lopások helyszínén nyomot rögzíteni szinte lehetetlen, és sokszor tanúk sincsenek. Bár mindenütt dolgozott biztonsági őr, nemegyszer tőlük öt-tíz méterre loptak járművekből üzemanyagot; sejthető, de nehezen bizonyítható, hogy van szerepük a történtekben. Biztonsági cég dolgozója mindössze két esetben volt gyanúsított - mondta Réti László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!