Jobb körülmények közé kerülhet az autóban tartott kutya

Székesfehérvár - Az ASKA Alapítvány munkatársai kedden egy lakossági bejelentés alapján mentek a Palotai útra, ahol egy kutya „élt” egy autóba bezárva. Végül a hatóságokkal együttműködve intézkedtek arról, hogy az állat jobb körülmények közé kerüljön.

Bokros Judit

Az alapítvány közösségi oldalán tette közzé a rácsos mobil szállítóban tartott kutya fotóját, amely elég sanyarú lakhatási körülményeket sejtetett. Amint azt az állatvédő szervezet vezetőjétől, Molnár Tamásnétól megtudtuk: a környéken lakók értesítették őket arról, hogy egy kutya autóba bezárva él több hete. Az ASKA munkatársai a helyszínen a rendőrök segítségét kérték, akik a rendszám alapján előkerítették az eb tulajdonosát, és biztosították a megegyezés lehetőségét az állatvédőkkel - tájékoztatott R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő, aki hozzátette: a „gazdi” elmondása szerint jobb híján tartotta a kocsiban a kutyát, s egy nap többször kiengedte, etette.
Ennek ellenére sem elfogadható azonban, hogy ilyen körülmények között éljen egy kutya - ezt már Molnár Tamásné közölte lapunkkal. Tőle tudtuk meg azt is: a tulajdonosnak lakásába kellett vinnie az ebet, amelynek további, felelős tartásáról a városi önkormányzat illetékese hamarosan határozatban utasítja.
A rendőrség az esetről jelzéssel élt az önkormányzat felé, az ügyet hatósági eljárás keretében vizsgálják.
Az mindenesetre megnyugtató, hogy egyre többen figyelnek föl a nem megfelelőnek tűnő bánásmódra, és jeleznek az illetékeseknek. Molnár Tamásné elmondása szerint addig nem nyugszanak, míg a kutya megfelelő körülmények közé nem kerül.
Az viszont már kevésbé szívderítő, hogy hozzátette: elég gyakran szembesülnek ilyen és hasonló ügyekkel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!