Játszótéri kiszorítósdi: vandálok uralják a kicsik területét

Székesfehérvár - A palotavárosi fórumon felmerült, hogy a terület egyik játszótere régóta problémás. Valaki úgy fogalmazott: nem is játszótér már, gyerek odamenni ugyanis nem mer.

Kocsis Noémi


A kis Tesco mögötti, bekerített játszószigetről van szó, amely - eltekintve egy feltépett gumiszőnyeglaptól - elég jó állapotban van. Csütörtöki ottjártunkkor éppen akkurátusan nyírták körülötte a füvet, több pad is van a területen. Ám két hosszanti oldala nyitott: az alatt az öt perc alatt vagy nyolcan mentek rajta keresztül. De nem is ez a gond, hanem hogy a kicsi gyerekeket már nem szívesen hozzák el ide a szülők.
- Nem is játszótér ez már! - fakadt ki a Rác utca elején lakó Sallai Tiborné, aki egyébként ez ügyben levelet is írt már a közös képviselőnek.  - Oda szülő már alig viszi le a gyerekét, mert hol sörösüveg törmelékben, hol uram bocsá' hányadékban járhatnának. Ma ott tartunk, hogy vandál fiatalok uralják ezt a játszóteret.
Korábban is akadtak vele problémák: mivel éppen a "hangyaútvonalba" esik, vagyis az áruháztól ezen keresztül vezet az egyenes és így legrövidebb út, a járókelők előszeretettel közlekednek erre. Egy időben a házak felé eső kaput az itteni közös képviselő kulccsal nyitotta-zárta, de ha éppen zárva volt, sokan egyszerűen átmásztak a kerítésen, vagy letaposták azt.
- Mi nem tudunk mást tenni, mint a fizikai rongálásokat kijavítjuk, de sajnos tényleg régóta létező probléma ez, s nem elsősorban vandalizmusról, hanem éjszakai zajongásról van szó, az viszont nem a Városgondnokság hatásköre - mondta Bozai István igazgató, megkeresésünkre.
A fórumon megoldási javaslat nem hangzott el. A terület képviselője, Boldizs Kálmánné azt mondja, egyelőre tanácstalanok a játszótér jövőjét illetően, hiszen se a korábbi, se a mostani helyzet nem hozott eredményt, egyes vandál és hangos ifjak rendszeres éjszakai szórakozóhelynek használják a hintát.  De nem csak itt. A Palotavárosban több helyen ugyanez a helyzet.
- A Bátky Zsigmond utcában, a Beszédes József téren is bekerítettük a játszóteret, ám éjszakánként a környékbeliek rendszeresen ricsajozásra kell, hogy ébredjenek. A rendőr párszor kijött ugyan, de megoldás mindeddig nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!