Járvány és bajok esetére

Székesfehérvár - Együttműködési megállapodást írt alá az állatkórház tulajdonosa és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Járványok, katasztrófák esetén segítik egymást.

S. Töttő Rita

Ünnepélyes keretek között írta alá szerdán  Móré Attila, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tulajdonosa, valamint Bárdos Zoltán, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója azt az együttműködési megállapodást, amelynek lényege, hogy járványos állatmegbetegedések vagy katasztrófák esetén segítik egymást a felek.
- Bármilyen helyzetben, amikor a katasztrófavédőknek állatok elhelyezéséről, járványok megelőzéséről, megfékezéséről, vagy éppen elszabadult, esetleg veszélyes  állatok befogásáról  kell gondoskodniuk, a fehérvári állatkórháztól kérhetnek és kapnak  segítséget - árulta el Móré Attila a megállapodás őket érintő vállalását.
A katasztrófavédők pedig, azon túl, hogy minden hasonló esetről értesítik az állatkórházat vagy éppen a kóbor állatok befogását, elhelyezését végző Alpha Segítő Kéz Alapítvány (ASKA) munkatársait, a szakmai, polgári védelmi továbbképzésben, katasztrófahelyzetekre való felkészítésben tudnak az állatvédőknek segíteni.  Korábban is volt hasonló együttműködés, a mostani esemény ennek írásba foglalása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!