Iszonyatos pusztítást okozott a tűz és a robbanás - képekkel

Soponya - A lángok martaléka lett egy csaldi ház a településen: a tetőszerkezet és a garázs kapott lángra, több gázpalack is felrobbant. A tragédiában egy 17 éves fiú meghalt, hárman megsérültek.

feol.hu

A 17 éves fiatalember a garázsban halt meg, ahol a tűzoltóság szerint hét - a rendőrség szerint nyolc - gázpalack robbant fel, s ahol egyebek között körülbelül 120 liter benzint is tároltak. 
A robbanásnál megsérült egy, a gépkocsitároló előtt tartózkodó férfi, valamint két nő. A mentők mindhárom sérültet kórházba szállították - mondta el Bisztricz Anett.
Oltás közben a hőségtől rosszul lett az egyik tűzoltó, aki a tetőn dolgozott, őt a helyszínen ellátták a mentők, s miután jobban lett, ismét bekapcsolódott a munkába.
19 székesfehérvári tűzoltó három tűzoltó- és egy vízszállító kocsival oltotta a lángokat. A garázsból kivontattak, majd eloltottak egy személyautót, ami teljesen kiégett. A melléképület más részéből további 25 darab, a házból pedig további egy gázpalackot mentettek ki. 

 A tetőszerkezet teljesen elégett

A magas hőtől megrongálódott a ház közelében parkoló két autó is. A tűzben a családi ház tetőszerkezete, valamint a melléképület tetőszerkezete teljesen elégett. A ház tetőterében levő szoba fölötti stukatúros födém pedig beszakadt.
A tűz keletkezésének okát közösen vizsgálja a tűzoltóság és a rendőrség - mondta el Bisztricz Anett.
A rendőrség közveszély-okozás miatt eljárást indított  ismeretlen tettes ellen - közölte az MTI-vel a rendőrség.
A vizsgálat eddigi eredménye szerint a fiatalember egy öngyújtó megtöltése végett ment a garázsba - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
R. Szabó Ágnes úgy tudja, hogy a házban tartózkodó édesanyja és nagyanya a segélykiáltásokra figyelt fel. Amikor kirohantak az épületből, már lángolt a garázs, s rövidesen bekövetkezett az első  robbanás is.
Először a szomszédokkal és egy, a segítségnyújtás szándékával megálló autóssal próbálták oltani a tüzet. A garázsajtónál a detonációtól földre zuhant és megsérült férfi feltehetően az az autós, aki segítségnyújtás szándékával megállt - tette hozzá a rendőrségi szóvivő. (MTI)




19 tűzoltó dolgozott a helyszínen


A garázsból ennyi maradt

A tűzoltóknak 25 gázpalackot  sikerült kimenekíteni

Fotók: Koppán Viktor Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!