Iskolamentes övezet a korcsolyapálya

Székesfehérvár - A gyerekek, fiatalok egyik kedvenc helyszínévé vált a téli szünetben a Zichy ligeti korcsolyapálya. Itt kérdeztük őket, mivel töltik szabadnapjaikat ebben az időszakban.

S. Töttő Rita

Lehet délelőtt vagy este, a Zichy ligeti korcsolyapálya szinte mindig tele van környékbeli fiatalokkal, akik két korcsolyázás között teázással, sültkrumplievéssel és természetesen ismerkedéssel töltik a téli szünet felhőtlen időszakát. Az épp hogy járni tudó piciktől kezdve a szinte már felnőtt fiatalokig mindenki jól érzi itt magát, köszönhetően a meghitt hangulatú közegnek és annak, hogy most még pár napig nem kell az iskolára gondolni. Nem is gondolnak rá sokat, derült ki abból, amit nekünk meséltek az általános iskolába járó gyerekek.  Viszont annál többet olvasnak, számítógépeznek és nem mellesleg koriznak is, ha éppen nem otthon segédkeznek a szülőknek...


- Hajnalig fent voltunk tegnap este is, ilyet iskolaidőben nem csinálhatunk - vallotta  be a 13 esztendős Pilinszky Virág, aki a Kodály Zoltán Általános Iskola hetedik osztályos tanulója. Az ifjú hölgy elismeri: sokáig számítógépezik a téli szünetben, de édesanyjának is sokat segít. Emellett:  - Gyakran találkozom a barátnőimmel, akikkel beszélgetünk, sétálunk, korcsolyázunk.  Nincs kötelező olvasmány, de sokat  olvasok, többet is mint máskor. A szilvesztert a barátnőmmel töltöm, korcsolyázunk a Zichy ligetben, már  nagyon várom! Nagyon élvezem a ligetbeli hangulatot. Szilveszterkor valószínűleg a barátnőmnél alszom és csak másnap megyek haza.
A 11 éves Jandó Levente szintén olvasással tölti a téli szünetet, nála épp a Harry Potter van porondon. A Munkácsy Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulója szintén kihasználja az iskolamentes időszakot, ám amellett, hogy sokáig fennmarad és számítógépezik, a szabadban is sok időt tölt, ráadásul segít az édesanyjának főzni, bevásárolni.  Szilveszterkor egy barátomhoz megyek, játszani, társasozni fogunk, s  ott is alszom - árulta el. 
Sültkrumplimajszolás közben kaptuk diktafonvégre a két barátnőt, Csetényi Vivien Laurát és  Füzesi Lilit, akik a Comenius Általános Iskola ötödik osztályos tanulói. Persze téli szünetben vajmi kevés gondolatuk forog az iskola körül, s ez természetes. Még kötelező olvasmányuk sincs, így idejük nagy részét a korcsolyapályán töltik.    A legjobb barátnőmmel járok korizni és az anyukámmal töltöm a téli szünetet, mert apukám folyton dolgozik. Szilveszterkor otthon leszek, semmi különöset nem csinálunk - így Vivien, akihez csatlakozik Lili is:  - Szilveszterkor én is otthon leszek, olvasni és tévézni szoktam...  
Kiss Katalin Pannit a pályán értük utol, ő épp első téli szünetét tölti, hiszen első osztályba jár Budapesten. Nagymamáját látogatja Székesfehérváron. - Ilyenkor sokkal több mesét nézek, mint máskor  és több könyvet adnak anyukámék is, amit olvashatok - árulta el a kislány, és már száguldott is tova a nagy téli szabadságba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!