Iskolájukért tűzön-vízen át!

Mátyásdomb - Nálunk még működik az óvoda, az általános iskola és a polgármesteri hivatal. Bizonyítottuk életképességünket! - állította határozottan és büszkén a polgármester.

V. Varga József

- Szétrombolni az önkormányzatiságot? - vágott a dolgok közepébe Tilhof István. - Minden településen legyen önkormányzat, polgármester, képviselő-testület! Hiszen vidéken figyelünk egymásra, törődünk a másikkal. Mindennapos a választói visszacsatolás, naponta szembenézünk a polgárokkal, nem lehet kibújni a felelősség alól. A mátyásdombi polgármester különvéleményét sosem rejtette véka alá, mindig kimondta-kimondja, amit gondol. Amennyiben a kétezres lélekszám alatti településeken megszüntetik a polgármesteri hivatalokat, nem lesz megállás - vélte. Az ötezer fő alattiak következnek a sorban.

 


  
Az elöljáró egyidős Mátyásdombbal: az 1952-ben megnyitott anyakönyvben a születéseknél az ő neve szerepel elsőként. Hatodik ciklusát kezdte meg tavaly októberben, a választópolgárok többségének töretlen bizalmát élvezi. Kötődése ezért is erős. - Az új önkormányzati törvény tervezete arról szól, hogy minél kevesebb pénz kerüljön a rendszerbe, s annak a kevésnek a felhasználása is szigorú állami felügyelet mellett történjen - fogalmazott kendőzetlenül.
  
- Vizsgálható, hogy mely önkormányzatok mikor, milyen okból adósodtak el - hangsúlyozta. Ne büntessék a takarékosan gazdálkodókat, azokat, akik nem osztogattak jutalmakat, végkielégítéseket, megelégedtek a költségvetési törvényben meghatározott illetményalappal, és ahol a képviselők tiszteletdíj nélkül látták, látják el feladataikat. Akik bizonyítottak - maradjanak! Az elmúlt évtizedben valamennyi közintézményüket felújították, útjaik többségében aszfaltosak. A múlt évben megújult a faluközpontjuk: parkosítottak, padokat helyeztek ki, szabadtéri színpadot készítettek, parkolót építettek, térköveztek. Látható és érezhető: rendezett-barátságos a település.

 


  
- Ezt dobjuk oda? - tárta szét karjait. A kistelepülések is életképesek - állította újfent Tilhof István polgármester. A kulcsszavak az egyenjogúság és az összefogás. Nem ért egyet az önkormányzatiság bárminemű csorbításával, a falvak úgymond „karámba szorításával”. Önállóságuk megőrzéséért dolgoznak: iskolájukért tűzön-vízen át kitartanak!
  
- Vitatom, hogy a járás képes lenne a települések számára megfelelő közigazgatási szolgáltatást nyújtani. Ahhoz előbb a tömegközlekedés teljes rendszerét át kellene szervezni. Európában az ügyeket a választópolgárhoz legközelebb, helyben intézik. Nálunk? - firtatta. 
 


Digitális iskola

A Lonkai Ármin Általános Iskola informatikai eszközparkja nyolc számítógéppel, három interaktív digitális táblával, szerverrel, szoftverrel és wifi-csomaggal bővült, illetve tíz órás képzést is tartalmaz a pedagógusok számára. Az informatikai infrastruktúra fejlesztésére 5,4 millió forintot nyertek pályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!