Iskolaavató Velencén - 355 nap alatt épült át

Velence - A kiköltözés és a beköltözés közt 355 nap telt el és a Zöldliget Általános Iskola diákjai egy teljesen új, 21. századi épületbe térhettek vissza.

Kovalcsik Katalin

A tornaterem zsúfolásig megtelt, minden diák, tanárok, képviselők és a város lakói várták, hogy megkezdődjön a Zöldliget Általános Iskola ünnepélyes  átadása csütörtökön. Volt beszéd,  méltatás, virágcsokrok és köszönömök. Rendhagyó avatóünnepséget szerveztek a tanári kar tagjai, ahol az öröm és elismerés is megjelent.
Az iskolát 355 nap alatt építettek át, építettek meg, miután az önkormányzat sikeresen pályázott, és nyert 500 milliós támogatást az Európai Uniótól, valamint hozzátette a még szükséges összeget, amelyet kötvénykibocsátásból fedezett.  Így épülhett meg sok tervezéssel, közbeszerzési eljárások  garmadával, utánajárással,  vitákkal,  de elsősorban  hatalmas munkával az iskola, amely két nyelven tanítja diákjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!