Irodalmi műveket várnak a régióból

FMH - Fiatal, 16-26 év kor közötti írók, az íráshoz kedvet érző és magukat megméretni akaró szerzők műveit várják a JEL-SZÓ irodalmi pályázatra. A beküldési határidő november 15.

feol.hu

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár másodízben hirdeti meg JEL–SZÓ című tehetségkutató, tehetséggondozó irodalmi pályázatát, amelynek szellemi fővédnöke a Magyar Írószövetség. Célja a Közép-Dunántúli Régióban élő ifjú alkotók fölkutatása, folyamatos szellemi patronálása és közös szárnyra bocsátása a magyar irodalom nyolcszáz éves hagyományai alapján.

Pályázati feltételek

Minden 16–26 éves író pályázatát várják, aki Fejér-, Komárom-Esztergom- és Veszprém megyében él, és magyar nyelven ír.

Az alábbi kategóriákban lehet írást küldeni: – esszé, műbírálat, tanulmány (egyenként és alkotónként legföljebb 1 mű); – szociográfia, irodalmi riport, irodalmi interjú (egyenként és alkotónként legföljebb 1 mű); – színmű, hangjáték, jelenet, humoreszk (egyenként és alkotónként legföljebb 1 mű); – regény, novella, elbeszélés, mese, karcolat (egyenként és alkotónként legföljebb 1 mű); – költemény, vers (alkotónként legföljebb 5 mű).

Terjedelmi korlát nincs, a pályázat jeligés. A műveket a Magyar Írószövetség tagjai közül fölkért alkotók bírálják el.

Az írásokat 4 példányban, nyomtatott formában, a szerző neve helyett jeligével ellátva, postai úton kérik elküldeni a következő címre: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár (JEL–SZÓ IRODALMI PÁLYÁZAT), 8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.

A küldeményben helyezzék el lezárt, jeligével ellátott borítékban az alábbi adatokat: a szerző jeligéje, neve, születési dátuma, lakóhelye, postacíme, telefonja, e-mailje. Csak olyan írásokat tudnak elfogadni, amelyek nyomtatásban vagy elektronikus formában nem jelennek meg az eredményhirdetés napjáig. A jeligés borítékokat csak az eredményhirdetéskor bontják föl, így a szerzőknek meghívót nem tudnak előzetesen küldeni.

A művelődési ház honlapja ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!