Indokolatlan igazoltatás Sukorón a Jobbik demonstrációján?

Székesfehérvár - Indokolatlan igazoltatásról beszél a Jobbik, két kendő és kámzsa mögé bújó férfiról és társaikról a rendőrség.

Kovalcsik Katalin

Hétfőn a sukorói focipályán demonstrált a Jobbik. A békés rendezvény után a nagy erőkkel jelenlévő rendőrség minden ok nélkül igazoltatni kezdett - mondta el a megyei rendőr-főkapitányság előtt pénteken tartott sajtótájékoztatón Kummer Ákos, a Jobbik megyei alelnöke. Kiosztotta a rendőrségi törvény idevágó passzusát, amely felsorolja, mikor indokolt az igazoltatás. Olyan indok viszont nem volt. A politikus elmondta, hogy ők  erős rendőrséget szeretnének, de olyat, amely erejét a bűnüldözésre fordítja. Megemlítette azt is, hogy a megyében eddig ilyen eset nem volt. A rendőr-főkapitányság szóvivőjének levelet írtak, amelyben magyarázatot kérnek.
R. Szabó Ágnes az esemény után közleményben tudatta a rendőrség álláspontját. E szerint határozottan cáfolják, hogy indokolatlanul nagy erőkkel lettek volna jelen, illetve, hogy indokolatlanul igazoltattak volna személyeket,  a két arcát eltakaró férfin, jogi képviselőjükön és a társaságukban lévő negyedik személyen kívül.

A sukorói kaszinóprojekttel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!