Illegálisan árulták a petárdákat

Gárdony - Gyorsított szabálysértési eljárás indult szerdán egy siófoki család ellen. A városban illegálisan árulták a petárdákat. A rendőrség fokozottan ellenőrzi az árusokat.

Kovalcsik Katalin

- Ilyen  nemigen fordult elő a kapitányság területén -  mondta  Sági János, a Gárdonyi Rendőr-kapitányság vezetője.  A területünk mi is - ahogy más kapitányságokon is - kiemelten kezeljük a szilveszter előtti   utcai árusok kiszűrését. Szerdán fokozott ellenőrzést tartottunk, így igazoltatták kollégáim a siófoki családot, ellenőrizték engedélyüket, áruikat. A város egyik élelmiszeráruháza előtt állították fel a standjukat.
Az ellenőrzésnél kiderült,  az anya és fia illegálisan árusította a pirotechnikai eszközöket. A férj kapott ugyan engedélyt szilveszteri kellékek eladására az önkormányzattól, de pirotechnikai termékek eladására jogosító engedéllyel egyikük sem rendelkezett.  A standon a kis rakétáktól kezdve a pillanggó tűzijátékokon és többféle bombatelepeken át egészen a csőből kilőhető római gyertyákig sokfajta terméket találtak a rendőrök. A stand asztala alól előkerült 1800 illegális petárda, ezeket és a többi eszközt is lefoglalták a rendőrök. A Gárdonyi Rendőrkapitányság  gyorsított eljárás keretében indított szabálysértési eljárást a siófoki nő és a fia ellen. A két emberre akár 100 ezer forint pénzbírság is kiróható.
A rendőrség felhívja a vásárlók figyelmét is, hogy piacon, pult alól, illegálisan árult termékek vásárlásától tartózkodjanak, egyrészt szankciókkal jár, másrészt veszélyesek lehetnek, bevizsgálatlan nem forgalmazható termékek is lehetnek köztük. A legális helyen vásárolt termékekkel is be kell tartani szabályokat.         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!