Ígéretes együttműködés, Lucien Hervé-tárlat a KMI-ben

FMH - A Szépművészeti Múzeum és a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet a jövőben együttműködik egymással - tájékoztatott a két intézmény. A közös munka első állomásaként a Budapesten most látható Lucien Hervé-kiállítás anyaga vendégszerepel majd a Fejér megyei városban.

MTI

Mint arról a két intézmény az MTI-t csütörtökön tájékoztatta, az együttműködés nem csupán kiállítások szervezését és a műtárgyak vendégszerepeltetését érinti, hanem kitér a múzeumpedagógiai programokra, kutatási, kiadói, publikálási és konferencia-tevékenységre is. A szakmai kooperáció elsősorban a dunaújvárosi intézményben zajló munkát segíti.
"A Szépművészeti Múzeum bízik abban, hogy az együttműködéssel hozzájárulhat a nemrég strukturálisan átalakult és megújult Kortárs Művészeti Intézet hosszú távú és stabil működéséhez" - olvasható a közleményben.
Az összegzés felidézi, hogy a két, látszólag különböző profilú intézményt számos közös vonás köti össze: a Szépművészeti Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet is fontosnak tartja olyan kiállítások, szakmai programok bemutatását, amelyek a szélesebb közönség elérését célozzák, emellett mindkét intézmény folyamatos párbeszédre törekszik a közönséggel és kutatja a kommunikáció korszerű formáit.
A közlés szerint az együttműködésről tartott csütörtöki tájékoztatón Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, az Országmárka Tanács tagja külön hangsúlyozta, hogy Dunaújváros mint fiatal település számára a kortárs kultúra és művészet lehet egy erős városmárka felépítésének alapja. A Kortárs Művészeti Intézet - amely élen jár e kultúra létrehozásában és bemutatásában - eddigi tevékenysége és jövőképe alapján a Szépművészeti Múzeum számára természetes partnerként kínálkozik közös projektek létrehozására.
Szoboszlai János, a dunaújvárosi intézmény művészeti vezetője bemutatta az intézet gyűjteményét dokumentáló új katalógust. Kiemelte, hogy a gyűjteménynek komoly művészettörténeti értéke van, mivel az elmúlt két évtized hazai művészeti tendenciáinak kulcsműveit tartalmazza - olvasható a tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!