Igencsak hiányos a sárbogárdi büdzsé

Sárbogárd - Elfogadták az önkormányzat képviselő-testületének keddi ülésén a város idei költségvetését. A büdzséből közel 229 millió forint hiányzik.

Ármás János

Az előzetes bizottsági egyeztetéseket követően lényegében vita nélkül hagyta jóvá az elöljáróság az idei büdzsét, a főszámok alapján 2245 milliós bevétellel szemben 2479 milliós kiadás áll. A költségek faragásánál vita alakult ki a polgármester juttatásainál, de ezt többségi szavazással lezárták. Elfogadták azt a javaslatot is, amely tiltakozik a központi kormányzati költségvetésnek a települési önkormányzatokkal kapcsolatban hozott intézkedései miatt.
Az előre meghirdetett ügyrend tárgyalásának befejezését követően Bodai Gábor, a Fidesz képviselője Szabadkai Tamáshoz, az MSZP országgyűlési- és megyei képviselőjéhez, a  testület jogi- és ügyrendi bizottságának elnökéhez címzett levelét olvasta fel. Szabadkai bizottsági elnökként a levelet visszautasította, de az elhangzottakra reagált. A vita politikai tartalmát a PLT által a választási kampánnyal kapcsolatban hozott döntések alapján nem ismertetjük. A pengeváltás után az egyik képviselő megjegyezte, szeretné, ha a  képviselők az üléseken nem kampányolnának, hanem a város ügyeire figyelnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!