Huszonöt óra a vízben! Négy nagy tó átúszására vállalkozott Mányoki Attila

FMH - A Balaton átúszása után a hétvégén a Velencei-tavat hódította meg Mányoki Attila, aki jövő héten már a Fertő tavat "támadja".

Házi Péter

Dinnyésről indult, s két óra tíz perces úszást követően szombat délután Velencén ért partra a zalegerszegi Mányoki Attila, aki nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy  egymás után  átússza hazánk négy nagy tavát. A Balatont múlt héten gyűrte le, a Velencei tó is megvolt, most a Fertő, majd a Tisza-tó következik.
A magyar tavak népszerűsítése és az egészséges életmódra való buzdítás a célja Mányoki Attilának, aki komoly kísérettel a múlt hétvégén sikeresen átúszta a Balatont, szombaton pedig Dinnyésnél vetődött a Velencei tó habjai közé, hogy a GPS-szel felszerelt hajó instrukcióit követve teljesítse a tízegynéhány kilométeres távot.

- A Balatonban szinte végig ellenszélben kellett küzdenem, ehhez képest egy igazán kellemes kis úszást sikerült a Velencei tóban megejtenem - mondta a célbaérkezést követően Attila, akinek két évvel ezelőtt  sikerült megállás nélkül, a hosszútávúszás szabályai szerint átúsznia a Balatont Kenese és Keszthely között. A majd nyolcvan kilométeres távot 25 óra 32 perc alatt tette meg.
Mányoki Attila a következő hétvégén a Fertő tóhoz látogat, ahol magyar és osztrák kísérőhajó segítségével és irányításával  Fertőrákosról vág neki a tó átúszásának.  Azt követően pedig a Tisza tó meghódításával zárul a hazánk természeti értékeinek megőrzését és az egészséges életmódot  is propagáló akció. A sportember két nagy tó átúszása közti napokban is folyamatosan edz, így az elmúlt időszakban mintegy háromszáz kilométert úszott.  Lubickolt már a Nílusban, sőt a Szuezi-csatornában is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!