Hoppá! Bemutatják a lemezt

Székesfehérvár - Az idén már a negyedik lemezével jelentkezett az utóbbi évek egyik legeredetibb produkciója, a Budapest Bár. A Fezen Klubban is bemutatják az album dalait.

Szabó Zoltán

A Hoppá!  című lemezt és persze a sikeres korábbi dalokat a Budapest Bár országos turnén mutatja be, amelynek egyik állomása a Fezen Klub lesz, ahol október 29-én 20 órakor  lép fel  a zenekar. A  dalokat a már jól ismert  énekesekkel  - a teljesség igénye nélkül Behumi Dóri, Ferenczi György, Kiss Tibor, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori  - készítették  el. Az album ötlete egyébként tavaly, egy sikeres koncerten született meg, amikor   a sokféle stílust képviselő társaság  úgy döntött, hogy kihasználja a remek  cigányzenekar tudását,  és olyan kedvenceket, híres dalokat elevenítenek fel, dolgoznak át,  amelyek  valamely nép cigánykultúrájához köthetők vagy  alkalmasak arra, hogy a  műfajhoz illően átdolgozzák azokat.
A merítés végül  igencsak szélesre sikeredett:  többek között Jávor Pál,  Kabos Gyula, Harangozó Teri, a Hungária,  a Beatles, a Doors, az Európa Kiadó ismert dalait, nagy régi slágereket - például az Akácos út,  Alabama Song, Bubamara,  Ördögszekér, Tranzisztorkor hajnalán, Surda dala,  Lövölde tér, Bolyongok a város peremén  - dolgoztak fel, amelyek szépen elférnek  egymás mellett a lemezen, amire persze a   stílusok gazdagsága, kavalkádja is  jellemző.
A koncerten mindenki fellép a jelenlegi együttesből: az említettek mellett Kollár-Klemencz László, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián, Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc. 

A Fezen Klub honlapja ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!