Hiába a tiltakozás, az ÁSZ-jelentés - Joav Blum magabiztos

FMH - Joav Blum, a sukorói King's City egyik befektetője közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben ismét leszögezi: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel megkötött ingatlancsere szerződés megfelelt a magyar jogszabályoknak.

feol.hu

A King’s City befektetői csoport és a magam nevében, alulírott Joav Blum, fontosnak tartom megerősíteni, hogy a beruházás előkészítése, illetve a felelős hatóságokkal, valamint a kormány képviselőivel – mindig a magyar törvényekkel összhangban -folytatott tárgyalásaink során sohasem kértünk semmit, vagy részesültünk olyan előnyben, amelyet más hasonló nagyságrendű beruházásoknál a külföldi befektetők ne kértek vagy kaptak volna - áll a közleményben.

Tudomásunk szerint, terhünkre sem az Állami Számvevőszék, sem az Ügyészség jogszabálysértést nem állapított meg. Az ellenem, mint a beruházás egyik kezdeményezője ellen megindult és még a bíróság előtt meg sem kezdődött „lakóhely bejelentési” ügy egy számomra megdöbbentő kísérlet volt a nemzetközileg elismert és jó hírnévvel rendelkező befektetői csoport kriminalizálására, valamint az óriási méretű befektetés jogszerűségének vitatására a közvélemény előtt. 

Itt épülne fel a kaszinóváros
Ugyanakkor meg vagyunk róla győződve, hogy a beruházás helyszínére vonatkozóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel megkötött ingatlancsere szerződés megfelelt a magyar jogszabályoknak. Az ingatlanok értékét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által közbeszerzés útján felkért független értékbecslő vállalat állapította meg, és azt az illeték kiszabásánál az APEH is elfogadta. A csere indokaként egy fő közlekedési útvonal, nevezetesen a 4 sz. közút, megépítésének az aligha vitatható közérdekű célja szolgált.
Ugyanakkor sajnálatos, hogy az állami érdek vizsgálatánál nem vették figyelembe, hogy az egymilliárd eurót meghaladó turisztikai beruházás önmaga is megvalósítja a jogszabályban megkívánt közérdekű cél fogalmát. A beruházás megvalósulásával pedig az állam közvetlen adó- és koncessziós díjbevétele évente nagyságrendekkel meghaladná az ingatlanoknak a csere során feltételezett értékkülönbségét, nem is beszélve a turisztikai beruházással összefüggő egyéb bevételekről.
Ugyanígy meg vagyunk arról is győződve, hogy a beruházás megvalósításakor a Velencei-tó, valamint a környezet védelme olyan mértékben biztosított lesz, hogy az a tó értékeinek megvédését szorgalmazó minden szakember és látogató aggályait el fogja oszlatni. A King’s City a természetes környezetre, valamint a tóra való tekintettel, a környék lakosaival együttműködve kívánja folytatni tevékenységét.
Végezetül, örömmel teszünk eleget a Pénzügyminiszter Úr meghívásának, annak reményében, hogy az illetékes hatóságokkal és kormányzati képviselőkkel folytatott hosszú egyeztetések egy olyan üdülőhely megvalósulásában öltenek testet, amely kihagyhatatlan látnivalóként valódi ikonná válik majd Magyarországon.
Meggyőződésünk, hogy a King’s City felejthetetlen élményt nyújt majd a hazai és az idelátogató sok külföldi turista számára és a magyar emberek büszkék lesznek majd az üdülőkomplexumra.

A sukorói üggyel kapcsolatos anyagainkat itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!