Hi-tech patyolat

Székesfehérvár - Kórházaknak és az országban az elsők között a tiszta teres cégeknek is tisztíthat új fejlesztése révén az Udvardi és Társa Kft.

Klecska Ernő

A szigorú  egészségügyi higiénés és csúcstechnológiás, tiszta teres elvárásoknak is megfelel az a kis családi vállalkozás, amely nemrég költözött be az Alba Ipari zónába. A cég, ahol a MÁV és honvédség ruháit is mossák, ma  a legkorszerűbb magyar kis- és középvállalkozás  e szakmában.


A tisztítóban  a napokban olyan, számítógéppel vezérelt,  használat után lebomló mosószert milligrammra adagoló német és belga mosó és szárító gépeket adtak át, amilyenek az országban még nincsenek.
- Ezek a szerkezetek - mutat körbe az idén életműdíjjal kitüntetett Udvardi Ferenc -, 10-20 százalékot spórolnak. Az öblítésre használt meleg víz visszakerül az előmosásba, ugyanígy járnak el  a szárítógép meleg levegőjével is. Az egyik hatalmas, beépített komputeren programozható  szerkezet - amit a gyártó cég tulajdonos-vezérigazgatója jött el egy kollégájával beszerelni - olyan szabályoknak is megfelel, amilyeneket az egészségügy támaszt. Itt mosat ma már a siófoki állami, és számos magánkórház is, de a  beruházások eredményeként  a vállalkozás már azoknak a high-tech cégeknek is beszállítója, amelyek csíra-, elektrosztatikusság- és  pormentes, úgynevezett tiszta terekben dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!