Helyek, ahol a fiatalok el tudják tölteni az időt

Székesfehérvár – Szerdán ülésezett a Székesfehérvári Diáktanács, amely a hasznos és szórakoztató szabadidő eltöltési lehetőségeket vitatta meg városi intézmények, szervezetek közreműködésével.

S. Töttő Rita

A város iskoláinak képviselői vesznek részt annak a diáktanácsnak az ülésein, amelyet nemrég alapított a megyeszékhely önkormányzata. A legutóbbi találkozóra szerdán került sor a Hiemer-házban, ahol számos, a tanulókat érintő kérdés felvetődött. Talán a legtöbbjüket Cser-Palkovics András polgármester bejelentése érdekelte, azaz, hogy a város 20 millió forinttal támogatja a Fehérvári Zenei Napok idei megszervezését.  

 A megfizethető belépőárak mellett más, a diákokat érintő kezdeményezést is említett még,  amely az idei 32 milliárdos költségvetésben szerepel.

 A tanácskozáson a fiatalok döntöttek a Vörösmarty Rádióval való együttműködésről, amely rendszeresen vendégül látja a diákokat, bemutatja munkáját, s a város iskoláinak lehetőséget biztosít a megszólalásra. A Civil Szervezetek Regionális Szövetségének képviselője felvetette: szeretnének létrehozni egy olyan közösségi teret a telephelyükön, ahol délutánonként értelmesen el tudják tölteni az időt a fiatalok, tanulásra, beszélgetésre, játékra, este pedig szórakozásra is lehetőség lenne. Emellett pályázati programok keresésével és kidolgozással is segítenék a tanácsot.  A Városi Képtár munkatársa pedig azt kérte a diákoktól, jelezzék, milyen programokat látogatnának szívesen náluk, valamint örömmel fogadnák a helyi fiatalokat önkéntes projektjeikben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!