Három pont a lényegesen jobb fehérváriaknak

Székesfehérvár - Péntek délután a Videoton FCF labdarúgói a 8. forduló nyitányán a sereghajtó Haladás legénységét fogadták. A győzelem esélyével és elvárásával.

Silye Sándor

Álmos péntek délutánt sejtetett a vénasszonyok nyara a Sóstói Stadionban. A nap forrón simogatta az arcokat, miközben gyülekeztek a népek a lelátókra. Az öltözők előtt a szombathelyi labdarúgó-legendába, Illés Bélába botlottunk.

 - Érdekes mérkőzés lesz, annyi biztos. Tény, a házigazdák csapata igencsak masszív, de sietve elmondom, a mienk sem gyenge. Annyira semmiképpen sem, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésünk mutat. Minden együttes életében vannak kevésbé sikeres periódusok, esetünkben ez most igaz. Javul a játékunk, a Honvéd ellen is nagyon bosszantó gól miatt nem nyertünk. Hisszük: megkezdjük a felzárkózást, és ez megtörténhet akár már ma is - mondta a korábbi idők sokszoros válogatott labdarúgója.

A hazai hívek hite elsősorban a Vidi győzelme volt. Ne szépítsük: a Haladás valóban nem rossz csapata, de a péntek esti három pontot mindenképpen be kellett kaszíroznia a vendéglátóknak. Az első percekben mindjárt a hazaiak léptek fel kezdeményezően, de a kapuig vagy nem jutottak el, vagy hiányzott az átütő erő. Az első lövést a szombathelyiek támadása végén jegyezhettük fel a 8. percben, Kenesei löketét fogta könnyedén Bozsovics. A 12. percben Alves is kapura lőtt, de micsoda különbség, jól eltalált labdáját nem háríthatta a kissé kint álló Rózsa, 1-0. Szépségdíjas gól volt! A 15. percben ismét Kenesei próbálkozott, Bozsovics újra védett. Három perc múlva Kenesi ugrott ki, visszagurított Oross elé, aki fölé lőtt. Az ellentámadásnál Vasziljevics adott jó labdát Vujovicsnak, Rózsának tornáznia kellett, jól sikerült gyakorlata végén fogta a labdát. A 23. percben mintaszerű Haladás-akció végén Oross bombázhatott kapura, de Bozsovics a helyén volt. A 31. percben Nagy Lázárhoz gurított, aki átlépte a labdát, Vujovics lőhetett, a vendégkapus üggyel, bajjal, de hárított. Jól megkomponált megoldás volt. A 33. percben Kenesei távoli szabadrúgásánál ügyetlenkedett kissé Bozsovics, de végül nem lett baj, birtokolni tudta a játékszert. "Színezte" a játékot a látogató, 6 perc alatt három sárga lapot gyűjtöttek össze.

Térfélcsere után az első percben mindjárt gól szerezhetett volna a Vidi: Andics rázta le védőjét, beadását Vujovics perdítette nem sokkal a kapu mellé. Az 51. percben Schimmer tört be a hazaiak 16-osára, Elek belépője után nagyot esett, Berger büntetőt ítélt, Keneseinek pedig nem remegett meg a lába, 1-1. Valamivel pörgősebb, élénkebb lett a játék a gól után. A 60. percben a késlekedő vendégvédők hibáját ismét Alves használta ki szemfülesen, és okosan, és lőtt szinte az alapvonalról a kapuba, 2-1. Rögtön hangosabbb lett a stadion, pláne a 66. percben, amikor Alves játszotta meg Gosztonyit, aki a 16-oson belül elesett, de a bíró sípja néma maradt - joggal. A 75. percben jött a harmadik, Nagy viharzott el a szélen, a beadását középen többen elvétették, Gosztonyi nem, hétméteres lövése megtalálta az utat a hálóig, jöhetett a taps, 3-1. A második játékrészben szinte egy kapura folyt a játék, mégpedig a Haladáséra. A vasiak néhány kósza ellentámadással mozdutak ki megszokott területükről, de kisérleteiket könnyedén hárították a vidisek. A 81. percben Alves törhetett kapura, Guzmics akadályozta meg a góllövésben, felettébb gyanús körülmények között, de játékvezető nem büntetett. A 83. percben Kenesei szabadrúgását öklözte ki Bozsovics. A 88. percben Fodrek előtt volt nagy helyzet, de a védőkbe lőtt, majd Kenesei bombáját ütötte szögletre Bozsovics. A sokkal jobb Videoton megérdemelten nyert, a gólkülönbség lehett volna akár nagyobb is.

Videoton FCF-Haladás 3-1 (1-0)

Székesfehérvár, 2875 néző, vezette: Berger (Forgács, Vigh)

Videoton: Bozsovics 6 - Lázár 6, Lipták 6, Vaskó 6, Andics 6 - Sándor 5, Elek 6, Vasziljevics 5 - Nagy D. 6, Vujovics 5, Alves 7. Vezetőedző: Mezey György.

Haladás: Rózsa 5 - Schimmer 6, Guzmics 4, Korolovszky 4, Tóth 5 - Rajos 5, Simon Á. 5, Irhás 6 - Nagy G. 5, Kenesei 6, Oross 6. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Vujovics helyett Nikolics, Vasziljevics helyett Gosztonyi a 63. percben, Irhás helyett Sipos 72. percben, Oross helyett Fodrek a 73. percben, Nagy D. helyett Djordjics a 77. percben,

Sárga lap:Tóth P. a 30., Nagy G. a 35., Simon a 36.,

Szögletarány: 7-1 (4-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!