Három gólt varrt be a Vidi a Pápa kapujába

Székesfehérvár - A labdarúgó Magyar Kupa mérkőzéseinek sorában szerda este a Videoton FC a Lombard Pápa együttesét fogadta.

Matók János


A Vidi az első perctől támadólag lépett pályára
Fotó: FMH
 
Videoton FC-Pápa 3-0 (1-0)

Sóstói Stadion, 500 néző. Vezette: Takács (L. Tóth, Márkus). Videoton FC: Sebők - Andics, Lipták, Horváth. Varga - Nagy D., Elek, Szakály - Sitku, Purovics, Alves. Vezetőedző: Mezey György.
Lombard Pápa FC: Szűcs - Nagy S., Farkas, Tóth, Rajnay - Zulevs, Gyömbér, Heffler - Orosz, Bárányos, Bali. Vezetőedző: Véber György.

Mielőtt elkezdődött volna a Magyar Kupa találkozó, a fehérvári klub nevében Berzi Sándor ügyvezető és Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök köszöntötte és ajándékozta meg Présinger Ádámot, a Vidi U20-as vb-bronzérmes játékosát. Purovics kimaradt helyzetével kezdődött a mérkőzés, ahol a Vidi az első perctől kezdve támadóan lépett pályára. A 10. percben viszont Bárányos lapos lövését kellett fognia Sebőknek. A 12. percben Szakály szöglete után Horváth fejelt a léc fölé. A  21. percben Sebők remek ütemű vetődéssel hárította  Orosz közeli lövését, ami gólveszélyes helyzet volt. Többet támadott a Vidi, de Márkus partjelző zászlója szinte állandóan lest jelzett. Így tett a 28. percben is, amikor Alves lövését Szűcs bravúrral pont Nagy elé ütötte, aki a hálóba fejelt, de hiába. Ezt ráadásul Takács játékvezető is tetézte rendre a Vidit sújtó ítéleteivel. Ám hiába az "igyekezet", a 40. percben vezetéshez jutott a Vidi: Andics lövése egy védőről Sitku elé pattant, aki 4 méterről perdített a kapuba, 1-0. 
 
A második félidő elején is a hazaiak támadtak többet, az első 7-8 percben a Pápa ki sem jött a térfeléről. Csak a tizedikben, akkor viszont Orosz 5 méteres emelését Sebők óriási bravúrral a felső lécre tenyerelte. Takács ezt követően koronázta meg teljesítményét: Purovicsot két percen belül besárgázta, azaz kiállította az 57. percben. Ám az emberhátrány ellenére is a Vidi támadott veszélyesen, de a helyzetek kimaradtak. Egészen a 71. percig, amikor egy szép Szakály-Alves-Szakály akció végén ez utóbbi betalált, 2-0. Tovább is nőhetett volna az előny, de a 84. percben Alison az ötösről fölé vágta a labdát. De csak azért, hogy a 86. percben már ne hibázzon, 3-0. Végezetül Takács ezt követően a pápai Farkast is kiállította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!