Hamarosan új rohamkocsi érkezik

Székesfehérvár - Hétfőn adtuk hírül, hogy január végéig 37 új esetrohamkocsi áll szolgálatba a mentőknél. Régiónkban minden megyeszékhelyre érkezik egy - tudtuk meg kedden Pápai Imrétől.

Zsigó Ferenc

Fejér megye vezető mentőtisztje elmondta: a szolgálatba állítást követően, várhatóan február első napjaiban átveszik a Székesfehérvárra  érkező  új mentőautót.  
 Átlagosan hetente megy tönkre valami a megye mentőautóiban, ezért rendszeresen szakszervizben javíttatják a járműveket. Fejér megyében a jelenleg használatban lévő kocsik mindegyike 13 évnél fiatalabb. A megye vezető mentőtisztje úgy véli, megfelelő a járműpark jelenlegi műszaki állapota, de - mint mondja -, hogy ez így is maradjon, az újítás nélkülözhetetlen.
 A mentőautók cseréjére az ad lehetőséget, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága az elmúlt napokban újabb, 1,45 milliárd forintos forrást biztosított az Országos Mentőszolgálatnak. Az összegből nagyjából 60-70 mentőautót vehet a szolgálat. Ehhez a pénteken megjelent Közbeszerzési Értesítőben már ki is írta az OMSZ az első pályázatot, mintegy nettó 354,4 millió forintból 18, B típusú mentőautóra (a mentőautó B típusú jogosítvánnyal vezethető). Az ajánlattételi határidő február 14. Az eredményhirdetés időpontja innen számítva a 20. napon, amíg a szerződéskötésé az eredményhirdetést követő 10. napon lesz - olvasható az értesítőben.

Győrfi Pál,  az OMSZ szóvivője elmondta: január végéig szolgálatba áll 37 korszerű esetrohamkocsi, amelyeket a tárca 849 millió forintos támogatásából vásároltak. A tárca egy másik, 574,5 millió forintos forrásából pedig 23 mentőautó beszerzése már folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!