Háló, amely segíthet

Székesfehérvár - Az utóbbi években egyre többen kerülnek bajba hiteltörlesztés, állásvesztés, egyéni tragédiák következtében. A lehetséges segítség forrásait kevesen ismerik.

Kovalcsik Katalin

Az önkormányzatok irodáit mindenki  fel tudja keresni, ha olyan természetű bajba jut, amelyen hivatalos ügyintézők képesek segíteni, náluk, az ő segítségükkel  lehet megtalálni a megoldást. Csakhogy vannak olyan helyzetek  és egyre több, ezt tanúsítják a szerkesztőségünkbe érkező felkiáltójeles levelek , amelyekre a problémamegoldás nem a szigorúan vett hivatalos út. (Az más kérdés, hogy a remény, a sajtó hatalmába vetett bizalom sem mindig jelent sikert, hivatalos protekciót meg  egyáltalán nem). 
A megyeszékhelyen 2009-ben kezdődött a szociális háló közös munkája, amelynek célja a civil önkéntesek bevonásával a hatékony, megbízható  segítség.  A feladatuknak tekintik, hogy  összehangolt   az önkormányzatot, hatóságokat és egyéb szolgáltatókat   is bevonó  tevékenységgel  javítsanak a bajba jutott emberek élethelyzetén. A háló tagjai az Alba Caritas Hungarica Alapítvány (a Lövölde út 28a alatt található, szerdán, pénteken 10-12 között  van ügyfélfogadás, telefonszámuk: 22-506-828),   az Empátia Mentálhigiénés Egyesület,  a lelkisegély-szolgálat, amely a 06 (80) 505-505-ös zöld számon hívható. Felnőttek és fiatalok  is fordulhatnak hozzájuk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat  telefonszáma: 06 (22) 328-775. Ruhákkal, élelmiszerrel tudnak segíteni, valamint zsíros kenyeret osztanak a Sziget út 23. alatt hétfőn, szerdán, pénteken 8-10 óra között. Az Otthon Segítünk Alapítvány telefonszáma: 06 (30) 579-2587.  A Smart Grant Alapítvány  elfogad és ad ruhát, bútort,  székhelyük a Sziget utca 39. és a Kelemen Béla utca 7.  A Szegényeket Támogató Alapítvány A Szabadművelődés Házában szerdánként 8-10 óra közt  fogadja a hozzájuk fordulókat. Telefon: 06 (30) 472-2249.  A SZÉNA  a Sziget utca 39-ben található. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!