Halálos gázolás, rablások - a rendőrség szemtanúkat keres

Halálos baleset történt december 23-án, Sárszentágota és Felsőkörtvélyes között: elütöttek egy gyalogost, de a jármű továbbhajtott, lehet, hogy észre sem vette a balesetet. A rendőrség szemtanúkat keres, de rablások gyanúsítottjainak elfogásához is a lakosság segítségét kérik.

feol.hu

December 23-án 20 óra körüli Sárszentágota és Felsőkörtvélyes között a 63számú főút 65+200 km szelvényében halálos kimenetelű közlekedési baleset történt.  

Egy csőszi lakos Sárszentágota lakott területén kívül, a 63-as számú főútvonalon gyalogolt Felsőkörtvélyes irányába a menetiránya szerinti jobb oldalon, az úttest szélén.  Vele azonos irányban közlekedett egy ismeretlen személy által vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú - feltehetőleg - pótkocsis tehergépkocsi.

A jármű a gyalogos kikerülése közben a pótkocsi hátsó sarkával a gyalogost elütötte. A gyalogos a helyszínen elhunyt, a tehergépkocsi vezetője megállás nélkül a helyszínről továbbhajtott, az elütést valószínűleg nem is észlelte.

A rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik a megadott időpontban a baleset helyszínén, vagy annak közelében jártak, és a balesettel kapcsolatban információval rendelkeznek.

Jelentkezni lehet a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályán vagy bármelyik rendőri szervnél személyesen vagy telefonon a 25/460-116, 25/460-046 vagy a 107-es és 112-es telefonszámokon.

Rablókat is keres a rendőrség: egy székesfehérvári nőt december 24-én 10 óra 30 perc körüli időben Székesfehérvár, Rádió lakótelepen négyen kiraboltak. Az egyik ötemeletes ház falához odaszorította négy férfi, majd megfenyegették, hogy adja át a nála lévő készpénzt, különben bántalmazni fogják. A nő a fenyegetés hatására átadta a nála lévő 10.500  forintot.

A férfi, aki a pénzt követelte: kb. 30 év körüli, 170 cm magas, átlagos testalkatú, kreol bőrű volt. A haja rövidre nyírt, fekete színű, szeme sötét színű, szemöldöke vastag, sötét színű. Fekete bőrkabátot viselt. (Róla grafikai rajz készült.)

A másik három férfi: kb. szintén 30 év körüli, 170 cm magas, szintén kreol bőrű. A sértett róluk többet elmondani nem tudott, állítása szerint az egyik sötétzöld színű kabátot viselt.

Nem ez volt az egyetlen támadás az ünnepekbnen: egy százhalombattai férfit december 23-án 16 óra körül Székesfehérvár, Farkasvermi úton lévő Lidl áruház parkolójában támadott meg két férfi. Késsel arra kényszerítették, hogy adja át a nála lévő készpénzt. 30 ezer forintot zsákmányoltak tőle, majd az Új Csóri út irányába futva elmenekültek.

A férfi, akinél a kés volt: kb. 160 cm magas, kicsit pufi, kerek arcú, vékony körszakállas, fekete hajú, barna bőrű. Fekete színű toll „hurkás” kabátot, fekete baseball sapkát viselt.

 A másik férfi: 175-180 cm magas, átlagos testalkatú, szintén kreol bőrű. Kapucnis világosszürke-vajszínű combközépig érő kabátot viselt. A kapucni szőrmegalléros volt.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményekről információval rendelkezik, vagy az elkövetőket a személyleírás vagy a grafika alapján felismeri, az jelentkezzen a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, vagy hívja a székesfehérvári nyomozókat a 22/541-600-as telefonszámon vagy tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!