Gyorsabb pályázati rendszer, szakmai segítség a régiós ügynökségnél

Székesfehérvár - Hatékonyabb és gyorsabb rendszert alakított ki a regionális fejlesztési ügynökség - számolt be eredményeikről a szervezet vezetője és a fejlesztési tanács elnöke csütörtökön.

Klecska Ernő

2010 júliusától új összetételben kezdte meg a munkát a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Cser-Palkovics András vezetésével, 2010 szeptemberétől pedig megújult a KDRFÜ is Temesvári Balázs ügyvezető igazgató irányításával. Ezzel egy időben elindult a munkaszervezet átvilágítása, a szervezeti racionalizálás és az Új Széchenyi Terv lebonyolítása.
Temesvári Balázs kiemelte: a szervezet, amely tavaly még 106 emberrel dolgozott, ma 70 munkatárssal végzi tevékenységét. Működésük költséghatékonyabb, átláthatób és ügyfélbarát lett, megújították szakértői adatbázisukat és elindítottak egy gyakornoki programot.  A régióban idén szeptemberig 100,7 milliárd forintra született kötelezettségvállalás, s közel 46,5 milliárd forintot fizettek ki a pályázóknak. Fejérben 6,92 milliárd forintra szerződtek le,  s ez összesen 10,45 milliárd forintot mozdít majd meg - hangzott el.
Cser-Palkovics András, a KDRFT elnöke beszélt az elkövetkezendő időszak legfontosabb prioritásairól. A fejlesztéseknél elsőbbséget élvez majd a városrehabilitáció, a településkép javítása a kistelepüléseken, a kistelepülések szennyvízkezelése, a közösségi közlekedés, az ipari parkok fejlesztése, valamint a versenyképes turisztikai termékek és egészségügyi turisztikai szolgáltatások kialakítása is. Az ügynökségtől  a pályázók szakmai segítséget kérhetnek - emelte ki Cser-Palkovics András, a KDRFT elnöke, aki arra biztatott mindenkit, aki pályázatok benyújtásán gondolkodik, hogy éljen is ezzel a szakmai segítséggel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!