Gyilkosság: ha az áram kevés, jön a láncvágó

Székesfehérvár - A hétfőn kezdődött tárgyalás folytatásaként tegnap Mórocz Emil tanácsvezető bíró meghallgatta a fiatalkorú III. rendű vádlott vallomását, majd több tanút is.

Kovalcsik Katalin

A három fiatal ellen a vád előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette. Az I. rendű vádlott T. Attila, a megölt L. Sándor unokája, a másodrendű a felesége, a harmadrendű pedig a férfi fiatalkorú féltestvére, akivel az édesanyjuk közös. A hétfői tárgyalási napon az asszony nem tett vallomást, csak a férje, tegnap a fiatalkorú vádlott vallott, de ő sem érezte magát bűnösnek, ahogy a bátyja sem. A tárgyaláson először U. Márk fiatalkorú azzal kezdte, hogy miután a nagypapa megírta Attiláéknak a levelet, hogy a megromlott viszonyra való tekintettel költözzenek el, másként kényszerkijelentkezésüket intézi, hármasban mentek a Nógrád megyei Terénybe. A kultúrházban Attila fiatalkorú testvére laptopjára töltötte le az áramátalakító rajzát, hogy otthon el tudja készíteni. Ezt meg is tette, majd amikor a terényi nemzetiségi nap után hazatérek Ercsibe, a felső szinten, ahol a fiatalok laktak a nagypapa házában, beüzemelte.

Másnap éjjel a nagypapa lakórészének bejárati ajtajának kilincséhez kötötte az I. rendű vádlott az áramátalakítót. Felébresztette a testvérét, majd az udvaron álló kocsiban töltötték az éjszakát, várva a hatást.

- Azt gondoltam, ha Attila elalszik, hatástalanítom az áramátalakítót, de én is elaludtam - mondta a tárgyaláson a fiatalkorú vádlott. Amikor reggel a nagypapa kilépett az ajtón, érhette valamilyen áramütés, mert kérdőre vonta unokáját, mi ez? Majd megmagyarázom , mondta az I. rendű, és elindult a nagyapja után, de közben felvette a lépcső aljához készített láncvágót. Amikor a fiatalkorú utánuk ment, azt látta, hogy a nagypapa feje véres, próbál menekülni a bejárati ajtó felé, majd a közelében összeesik.

- Sokkot kaptam, kiszaladtam a kertbe, majd fel az emeletre, ahol Judit valamilyen likőrt ivott. Amikor visszamentem a nagyapa lakásába, már becsomagolta Attila, volt ott pokróc, fólia. Felmentünk a lakásba, én becsuktam magam mögött a szobaajtót, de a testvérem szólt, menjek, segítsek betenni a halottat a csomagtartóba. Aznap, 2007. június 26-án délután három körül indultunk el Ercsiből, de én Pesten kiszálltam. Nem érzem magam bűnősnek, csak azt tettem rosszul, hogy elhallgattam a történteket, és segítettem betenni a nagyapa testét a csomagtartóba.

A tanúk közt volt a nagypapa volt felesége, ő neveli Attila és Judit majd hároméves kisfiát. Az asszony inkább volt férje természetéről beszélt, amíg a pesti barátnő L. Sándor jó tulajdonságait tárta a bíróság elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!