Gyerekek szórakozása a futball jegyében

A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ), az Aquaworld Budapest, valamint a Castrol összefogásával a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ideje alatt óriáskivetítőn neves szakértők közreműködésével tekinthetik meg a látogatók a torna mérkőzéseit a víziparkban.

MTI

Az esemény fővédnöke Dzsudzsák Balázs, a holland PSV Eindhoven magyar válogatott szélsője. Az MGYLSZ szervezésében a 25 világbajnoki játéknapon 25 magyarországi iskola 16-16 diákja ingyen élvezheti a különböző programokat. Az ifjú focisták kispályán "előre lejátsszák" a 16 órás vb-találkozót a két csapat mezeiben, majd olyan szakemberek tolmácsolásában nézhetik végig az igazi világbajnoki mérkőzést, mint Mészöly Géza, Prukner László, Vincze Ottó, Egervári Sándor és Dzsudzsák.
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az MGYLSZ olyan intézményeket választott ki, amelyekben a legszorgalmasabb és legtehetségesebb játékosok szerepelnek, ugyanakkor a hátrányos helyzetű iskolák, valamint az árvíz sújtotta települések intézményei közül is válogattak.
"Amikor csak segíthetek, jövök, főleg ha hátrányos helyzetű gyerekekről van szó - mondta Dzsudzsák. - Jó dolog, hogy ilyen pompás környezetben lehet lebonyolítani ezt az eseményt."
A szervezők elmondták: a világbajnokság ideje alatt a vízipark nyitva tartása igazodik a torna lebonyolításához, így 22 óra helyett később, az utolsó mérkőzést követően zárnak csak be, s az ingyenes autóbuszok is tovább járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!