Gröschl Tamás egy évre írt alá az Acélbikáknál

Dunaújváros - Szépen alakul az Acélbikák jégkorongcsapatának játékoskerete. Az elmúlt hetek igazolásai után újabb nevek kerültek a csapat közelébe. Emellett új távozókról is olvashatnak...

Dunaújvárosi Hírlap

Ugyanakkor biztos távozók is vannak a csapatnál. Magosi Bálint Fehérvárra igazolását már régóta megerősítette mindegyik fél, azóta Szilassy Zoltán is visszavonult az aktív korongozástól. Rá ezentúl az U16-os korosztály edzőjeként számít majd a csapat. A kanadai vezetőedző, J. P. MacCallum úgyszintén elhagyta a Bikákat - az ő utódjáról, bár bizonyos információkat már lehetett hallani, biztosat még nem tudni.

Ezenkívül újdonság, hogy a tavalyi szezonban még az Acélbikákat erősítő három légiós is más csapatban kezdi a 2011/12-es idényt.

 

Ugyancsak az Arisztan színeiben lép jégre az idényben a két kanadai légiós, a két évet Újvárosban korongozó Kurt MacSweyn, és a Bikák közül a tavalyi OB I-ben a legtöbb pontot gyűjtő Tyler Metcalfe is. Náluk is érdeklődtünk a fejleményekről: kiderült, ők még Kanadában edzenek, már csak a vízumra várnak. Ahogy a papírok rendben lesznek, már ülnek is fel a Kazahsztán felé tartó repülőgépre.

Egy új érkezőről is hírt adhatunk: Gröschl Tamás egy éves szerződést írt alá, így jövőre a Bikáknál folytatja. Ideigazolása vegyes érzelmeket válthat ki, hiszen köztudott: a múltban finoman szólva sem volt az újvárosi publikum kedvence. A harmincéves csatárt 1999-ben az NHL-ben játszó Edmonton Oilers draftolta. Ezután Svédországban és Amerikában is szerencsét próbált, ám sokáig nem sikerült megragadnia. Ezután a Fehérvárban játszott 2001-től 2008-ig, majd a Vasas csapatát erősítette. Bár nem most volt, az 1996/97-es idényben játszott Dunaújvárosban is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!