GPS lesz a buszokon

Székesfehérvár - Elektronizálja jegykiadását és utastájékoztatását az Alba Volán. A cég, amely elsőként próbálta ki a chipkártyát, uniós pályázatból fejleszt.

Klecska Ernő

Nettó 437 millió forint körüli az Alba Volán Autóbusz-közlekedési Zrt. azon fejlesztésének költsége, amelyet a napokban hirdettek meg a Közbeszerzési Értesítőben. A projekt, amelynek során elektronizálják a jegy- és bérletrendszert, valós idejűvé teszi az utastájékoztatást, és fejleszti a forgalomirányítást.
A tárgyalásos közbeszerzési felhívás szerint a cégnek szüksége lesz 240 jegykiadó pénztárgépre,  210 fedélzeti számítógépre, GPS és GPRS-3G modulokkal - ez utóbbiakat a buszokra szerelik. A központi egységbe integrálni kell a buszokra már felszerelt 60 készüléket, a járműveket pedig el kell látni utasinformálási és hangosító berendezésekkel is. A közbeszerzésre az jelentkezhet, akinek az árbevétele az elmúlt három évben elérte a nettó 200 millió forintot. Referenciaként az előző három évből fel kell mutatni legalább egy, nettó 50 millió forint értékű referenciát - áll  a kiírásban.
 - A közbeszerzés annak, a Fejér Megyei Hírlapban többször bemutatott fejlesztésnek a része,  amelyre az Alba Volán pályázati pénzt nyert a közlekedés  korszerűsítésére. Reméljük, minél hamarabb ki tudjuk váltani a régi jegykiadókat és pénztárgépet - mondta Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!