Ganxsta-rap Ocskay Gábor emlékére

Ocskay Gábor emlékére zenélt Ganxsta Zolee és a Kartell, a Firkin zenekar koncertjére pedig Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 hokisainak edzője is beszállt. Videók a Fezen szombati napjáról.

Házi Péter

Ganxsta Zolee és a Kartell a szókimondó, kemény szövegeiről ismert rapzenekar, aki mentes mindenféle csöpögős érzelgősségtől. Vasárnap hajnalban, a Fezen egyik utolsó produkciójaként azonban megmutatták, hogy a kemény külső mögött bizony érző szív rejtezik. Zolee, aki köztudottan imádja a jégkorongot, ezen az estén mutatta be a sajnálatosan korán eltávozott hokisnak, ifjabb Ocskay Gábornak szóló emlékdalát. A Fezen Klub zsúfolásig megtelt nagytermében valóban nem lehetett volna még egy tűt sem leejteni, amikor Csicsóra emlékezve rappelt Ganxsta. Még mindig fájdalmas az emlék, de talán ez a dal is segít feldogozni a történteket és méltóképpen emlékezni a magyar jégkorong egyik igazán nagy alakjára, a sportolóra és sokak barátjára egyaránt:

Miközben Ganxsta Zoleea Fezen Klub zsúfolásig telt nagytermében énekelte-rappelte az  if. Ocskay Gábor emlékére írt dalát, addig néhány méterrel arrébb, a Fezen kerthelyiségében egy rendkívül szinpatikus magyar banda, az ír zenét némi pogós elemekkel előadó Firkin zenekar játszott. Az ő színpadukon ugyancsak a jégkorongé volt a főszerep egy ideig, ugyanis betársult hozzájuk Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 hokisainak edzője, valamint Adam Munro kapus, a csapat friss szerzeménye. A buli kitűnően sikerült:

A Fezen zárónapjának két legnagyobb érdeklődésre számot tartó koncertjét a klasszikus zenéből is táplálkozó, szimfónikus power-metált játszó olasz Rhapsody of Fire, no meg a jó öreg Quimby adta.

A Rhapsody profi produkciót nyújtott a magyar közönségnek, aki hálás is volt mindezért:

A Quimby rajongói most sem csalódtak: számos áthangszerelt, újrafogalmazott dallal érkeztek Kiss Tibiék:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!