Futva menekült a GPS-tolvaj

Székesfehérvár - Lopási kísérlet miatt indult büntetőeljárás a fehérvári rendőrkapitányságon egy 36 éves várpalotai férfi ellen, aki egy nyitva hagyott gépkocsiból magához vette az abban lévő GPS-t, de eltulajdonítani már nem tudta, mert a tulajdonos tetten érte. Ekkor a készüléket vissza is adta, majd futva elmenekült.

feol.hu

Az esetről a sértett egyből bejelentést tett a rendőrségen, így a járőrök perceken belül a helyszínen voltak, majd az általa adott személyleírás alapján a Bercsényi utca mögötti füves területen megtalálták a tettest, akit a sértett fel is ismert.

A 36 éves várpalotai férfit így a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A férfi kihallgatása során elismerte, hogy kutatott az autóban és megfogta a GPS-t, de mint elmondta, nem tudja, hogy mi az, azt nem akarta elvinni, ő pénzt keresett a kocsiban, azt akart lopni.

A büntetett előéletű férfit – aki tavaly decemberben szabadult – a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. Ügyében gyorsított eljárás keretében akár napokon belül ítélet születhet, részletezte Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!