Futballkapuban várakozhatnak! Új buszmegálló a Videoton szurkolóinak

Székesfehérvár - Majdnem igazi futballkapuban várakozhatnak ezentúl a Videoton futballstadionhoz tömegközlekedéssel érkezők, vagy onnan távozók. Gólt rúgniuk nem kell...

Kocsis Noémi

Szerdán elegáns kabátos urak lepték el a Videoton pálya melletti buszmegállók egyikét (a stadion felőlit). Látnivaló volt, hogy az öltönyösök nem buszoznak majd, a sportklub vezetői, valamint Warvasovszky Tihamér polgármester, Vargha Tamás képviselő, Tóth István, az Alba Volán vezérigazgatója, valamint Bozai István városgondnok ezúttal más apropóból álldogált a megállóban.
Hivatalosan ugyanis szerdán adták át két szurkolónak  s így jelképesen valamennyi, a fehérvári futballt szeretőnek, s egyben közlekedőnek is az átalakított buszvárókat. Ezek most futballkapukra emlékeztetnek, üléseik pedig hagyományos Vidi, illetve városi színekre  kékre és pirosra  lettek festve, igen dekoratívak egyébként. Csak maradjon is így, épségben, súgta távozóban a város polgármestere, kifejezve reményét, hogy a szépen, a Hajrá Vidi! felirattal is lelkesítő várakozóhely még sokáig szolgál az utazóközönség, valamint a sportszeretők kényelmére. Lehet, sokan nem is értik, miért kell felavatni egy buszvárót, említette meg Warvasovszky, de hozzátette: a Tóth István felvetette ötlet nyomán született megvalósítás szimbolikus is. A szakemberek így is szeretnék népszerűsíteni ugyanis a fehérvári futballt. Ahhoz pedig, hogy minél több néző ide jöjjön meccset nézni, ilyen apróságok is kellenek - fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!